Teknoloji

Sennheiser tüketici ürünleri birimi için ortak arıyor

sennheiser momentum true wireless 2

Sennheiser, tüketici ürünleri birimi için bir ortak aradığını açıkladı. Söz konusu birimin ürün portföyünde kulaklıklar ve ses çubukları bulunuyor. Şirketten yapılan açıklamaya göre, bu satışın ardından odak noktası profesyonel ses ürünlerine kaydırılacak. Neumann mikrofon birimi ve iş iletişimi birimi Sennheiser’in öncelikleri olacak.

Sennheiser’den yapılan açıklamada, kulaklık ve ses çubuğu ürünlerinin rekabetçi pazarlarındaki görünürlüklerinin artmasının istendiği belirtildi. Güçlü rekabetçi baskıya rağmen başarılı olacağına inanan şirket, bunun için bir yatırımcıya ihtiyaç duyduğunun altını çizdi. Yapılan açıklamada, potansiyel ortaklarla görüşmelerin yakında başlayacağı belirtildi.

Şirketin eş CEO’su Daniel Sennheiser, konuyla ilgili olarak şu ifadeleri kullandı: “Bu pazarların her ikisinde de tüm potansiyelimizi açığa çıkarmak için profesyonel taraftaki üç iş koluna odaklanıyoruz. Tüketici tarafına da yatırım yapacak güçlü bir ortak arıyoruz.”

Alman yayın organı Handelblatt’ta Daniel ve diğer eş CEO Andreas Sennheiser ile yapılan bir röportaj yayınlandı. Söz konusu röportajda iki kardeş, tüketici ürünleri biriminin satışını neden değerlendirdikleri konusunda bilgi verdi. Sennheiser’in tamamen kablosuz kulaklık pazarına girmesine gecikmesi, buradaki önemli faktörlerden biri olarak gösteriliyor. Tüketici ürünlerinin satışı 2019’da rekor seviyeye ulaşıp şirkete 393 milyon avro kazandırsa da, vergiler ve faizin ardından şirketin bilançoları negatif değer göstermişti.

Kulaklık satışları, son dönemde ise pek iyi gitmiyor. Rekabetçi baskının iyiden iyiye arttığına dikkat çeken şirket, kâr marjının da tehdit altında olduğunu belirtmişti. Bu süreçte 650 kişi de işten çıkarılmıştı.

Sennheiser’ın basın açıklaması, şirketin tüketici ürünleri birimine ortak aradığını belirtse de; tamamen satış seçeneği de masada duruyor. Sennheiser kardeşler de verdikleri röportajda tüm seçeneklerin açık olduğunu dile getirdi.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER