Teknoloji

Yenilenen Sennheiser Momentum rakiplerine yaklaşıyor

sennheiser momentum

Sennheiser, Momentum kablosuz kulaklığını 2012’de çıkarmıştı. 2015’te kulaklığı yeni özelliklerle güncelleyen şirket, üçüncü nesil Momentum’u IFA 2019’da tanıttı. Sennheiser Momentum’un tasarımında belirgin bir değişiklik yapılmasa da, kulaklığa kendisini Sony WH-1000XM3 ve Bose’nin seçenekleriyle aynı seviyeye getirecek yeni özellikler eklendi.

Sennheiser Momentum’un fiyat etiketinde yazan rakam ise oldukça yüksek. Kablosuz kulaklık Avrupa’da 399.95 avro, ABD’de ise 399 dolar karşılığında satılacak. Bu meblağların üst sınıf kulaklık pazarı için bile yukarıda olduğunu belirtmek gerekiyor.

Aktif gürültü önleme özelliği ve Şeffaf Duyma aracı sayesinde kullancılar dış dünyayla iletişimlerini tamamen kesebilecek veya ortam sesini biraz da olsa duyabilecek. Kulaklığın üstünde de ses kontrolü, çalan müziği durdurma, yeniden başlatma, ileri veya geri alma gibi işlemleri yapmayı sağlayacak tuşlar bulunuyor. Bu sayede kullanıcıların telefonlarını ceplerinden çıkarmalarına gerek kalmıyor.

Sennheiser Momentum’da telefonda bulunan dijital asistanla etkileşim kurmayı sağlayacak bir buton da mevcut. Bu asistan Siri, Google Asistan veya Amazon Alexa olabiliyor. Kulaklığın üstünde bir güç butonu bulunmuyor. Kulaklık açılarak veya katlanarak açılıp kapatılıyor.

Sennheiser Momentum 17 saat pil ömrüne sahip

Momentum, Sennheiser’in Smart Control isimli mobil uygulamasıyla entegre biçimde çalışabiliyor. Bu uygulama sayesinde aktif gürültü önleme özelliğinin seviyesi ayarlanabiliyor, anti rüzgar ve anti basınç ayarları düzenlenebiliyor. Ekolayzer ayarları için de Smart Control’den yararlanılıyor. Tile entegrasyonu sunan Sennheiser, kulaklığı kaybetmeyi biraz daha zor hâle getiriyor.

Sennheiser Momentum kullanıcılarına 17 saatlik bir pil ömrü vadediyor. Bunun Sony ve Bose gibi rakiplerin sunduğu alternatiflerinkine kıyasla kısa bir süre olduğunu belirtmek gerekiyor. Siyah versiyonu şimdiden satışa sunulan Momentum’un beyaz rengi ise kasım ayında raflarda olacak.

İLGİLİ HABERLER