Eğlence

Seinfeld 2021’den itibaren tüm bölümleriyle Netflix’te

seinfeld netflix

Disney+, HBOMax ve NBCUniversal gibi platformlar, sahipleri olan yapım şirketlerinin Netflix‘te yayınlanan içeriklerini yavaş yavaş kendi bünyelerinde topluyor. Bu durum Netflix’in son zamanlarda orijinal yapımlarını hazırlamaya odaklanmasındaki en önemli faktör olarak öne çıkıyor. Ancak bu durum artık “kült” hâline gelmiş bazı üçüncü taraf yapımlara ihtiyaç duyulmadığı anlamına gelmiyor. Netflix’in bu konuda yaptığı son hamle ise oldukça etkileyici. Efsanevi sit-com Seinfeld, 2021’den itibaren beş yıl boyunca Netflix abonelerinin karşısında olacak.

Netflix’in Seinfeld anlaşmasının küresel ölçekte olduğunun altını çizmek gerekiyor. Dolayısıyla Türkiye’deki Netflix abonelerinin de Seinfeld’i platform üzerinde izlemesi mümkün olacak. Anlaşmanın dizinin 180 bölümünü de kapsadığını da belirtmekte fayda var.

Friends ve The Office gibi diziler hâlihazırda bazı ülkelerde Netflix’te gösteriliyor. Ancak Netflix yakında bu dizilerin gösterim hakkını da kaybedecek. Dolayısıyla Seinfeld gibi bir efsanenin gelişi, platformun kayıplarını telafi etmesi açısından önem taşıyor.

Seinfeld aslında WarnerMedia’nın sahipliğinde bir içerik olsa da, dizinin hakları hâlihazırda Sony Pictures Television’ın elinde bulunuyor. The Los Angeles Times‘ın haberine göre, yapılan anlaşmadan Warner Media ile birlikte dizinin yaratıcıları Jerry Seinfeld ve Larry David de pay alacak. Sony de dizinin dağıtıcısı olarak önemli bir payın sahibi olacak.

Gazeteye konuşan Sony Pictures Television başkanı Mike Hopkins, konuyla ilgili olarak şu ifadeleri kullandı: “Seinfeld, türünün tek örneği olan ve kültürel ortamı belirleyen bir dizi. İlk bölümünün üstünden 30 yıl geçmesine rağmen hâlâ ana sahnede kalmaya devam ediyor. Netflix ile birlikte bu popüler seriyi hem hayranlarının hem de yeni kitlelerin karşısına çıkaracak olmaktan dolayı mutluluk duyuyoruz.

Jerry Seinfeld ile Netflix bir süredir birlikte çalışıyor

İlk bölümü 1989’da yayınlanan Seinfeld, 1998’e kadar yayında kalmıştı. Popüler kültürün önemli unsurlarından biri olan dizi, efsanevi karakterleriyle hâlâ hafızalardaki canlılığını koruyor.

Dizinin yaratıcılarından biri olan ve aynı zamanda başrolünü üstlenen Jerry Seinfeld ile Netflix arasındaki işbirliği ise uzun süre önce başlamıştı. Seinfeld, platform için “Comedians in Cars Getting Coffee” isimli bir program hazırlıyor. Seinfeld’in bireysel stand-up gösterileri de platformda yayınlanıyor.

İLGİLİ HABERLER