Manşetler

NASA astronotu Scott Kelly’nin dünyaya dönüşünü canlı izleyin

NASA astronotu Scott Kelly bir yıl boyunca Uluslararası Uzay İstasyonu’nda kalarak uzun ve önemli bir deneyi gerçekleştirdi, aynı zamanda bu süre boyunca etkileyici yeryüzü fotoğrafları paylaştı. 29 Şubat itibarıyla Uluslararası Uzay İstasyonu’nun yönetimini NASA astronotu Tim Kopra’ya bırakan Scott Kelly artık yeryüzüne dönüyor.

Kelly yedi saatten daha fazla sürecek olan ve bu haberi hazırladığımız saatlerde başlayan yolculukla dünyaya geri dönüyor. Astronotun yolculuğu Türkiye saatiyle 23:15’te başladı. Kelly ekiple vedalaştı ve daha sonra kendisini yeryüzüne geri getirecek Soyuz kapsülüne bindi. Kelly dünyaya bir yıllık uzun görev boyunca kendisine eşlik eden Mikhail Kornienko ve kozmonot Sergey Volkov ile birlikte dönüyor.

scott kelly

Türkiye saatiyle sabaha karşı 3:05’te bu üçlüyü taşıyan Soyuz kapsülü uzay istasyonundan ayrılacak ve dünyaya doğru yavaş şekilde alçalmaya başlayacak. Soyuz’un motorları Türkiye saatiyle 05:34 civarında çalışmaya başlayacak ve kapsülü yörünge dışına çıkaracak, dünya atmosferine girişini hızlandıracak. Uzay aracının bundan bir saat sonra, Türkiye saatiyle 06:27 civarında Kazakistan’a inmesi bekleniyor.

Haberin başındaki video penceresi üzerinden Scott Kelly’nin dünyaya geri dönüşünü canlı olarak takip edebilirsiniz.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER