Eğlence

Satışı sonlandırılan büyük HomePod için Apple TV 4K bağlantılı yeni özellik

apple homepod

Apple büyük boyutlu, ilk model HomePod akıllı hoparlörünün satışını sonlandırmış olabilir. Ancak şirket bu cihaza mevcut sahipleri için yeni işlevler eklemeyi sürdürüyor.

En yeni özellik ikinci nesil Apple TV 4K cihazını satın alanları ilgilendiriyor. Eğer hem HomePod hem de bu cihaza sahip olursanız, HDMI ARC ve eARC standartları için sunulan dahili destekten yararlanabilirsiniz. Bu sayede HomePod’un TV’nize bağlı diğer cihazlardaki sesleri Apple TV cihazının yanında çalmasına imkan sağlanıyor. Oyun konsolları bu imkandan yararlanabilir. Aynı zamanda Blu-ray oynatıcıları ve hatta diğer set üstü cihazlar için de bu imkandan söz edebiliriz.

Söz konusu özellik, Apple TV ayarları menüsünün “Video ve ses” alanında etkinleştirilebiliyor. Burada, Apple TV’ye tüm televizyon sesini HomePod hoparlörleri üzerinden yönlendirmesini söyleyebileceğiniz “Ses Dönüş Kanalı (beta)” adlı bir alan da burada bulunuyor.

Bu ev sineması özelliklerinin bu sürekli gelişimi, Apple’ın ürün yol haritasında daha fazla hoparlör cihazının olabileceğine dair bir ipucu olarak nitelendirilebilir. Bloomberg geçen ay, şirketin bir Apple TV, hoparlör ve kamerayı bir araya getiren bir ürün üzerinde geliştirme sürecinin ilk aşamalarında olduğunu haberleştirmişti. Şimdilik 99 dolarlık yurt dışı fiyatına sahip olan HomePod Mini, Apple’ın aktif olarak satışta olan tek akıllı hoparlör olarak duruyor. Ne yazık ki, bu cihaz yukarıda açıklanan yeni ses dönüş kanalı özelliğini desteklemiyor.

İLGİLİ HABERLER