Manşetler

Samsung’dan akıllı telefonların büyük katkısı sayesinde yılın ilk çeyreğinde 7.9 milyon TL kâr

Samsung’un bu ayın başlarında yayınladığı 2012 birinci çeyrek finans tahmini şirketin beklentilerini doğru şekilde yansıtıyormuş. Açıklanan resmi rakamlara göre Güney Koreli şirket 45.27 trilyon won (70.5 milyar TL) satış geliri ve 5.85 trilyon won (9.1 milyar TL) gibi rekor sayılabilecek bir operasyon kârı elde etti. Vergiler kesildikten sonra şirketin kasasına geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 81 artımış şekilde  7.9 milyon TL civarında bir para girdi.

Samsung’un bu başarısında Bilişim ve Mobil işlerinin büyük katkısı olduğu belirtiliyor. Galaxy Note ve Galaxy S II’nin iyi giden satışları şirketin kârlılığına katkıda bulunmuş. Şirket akıllı telefon alanındaki başarısının artarak devam etmesini bekliyor. Öyle ki, düzenlenen telekonferans oturumunda gelecek hafta tanıtılacak yeni Galaxy cihazının en başarılı akıllı telefon olacağı iddia edildi.

Şirket görüntü paneli işlerinin de daha fazla talep gördüğünü kaydetti. Tablet ekranları, 3D ve LED TV’ler, telefonlar için OLED paneller talebin esas kaynaklarını oluşturuyor. Samsung’un TV, beyaz eşya ve yarı iletken yonga bölümleriyse inişli çıkışlı grafiklerini sürdürüyor, ancak şirketin kârlılığına katkıda bulunmaya devam ediyor.

İlgili – Samsung (1)
İlgili – Samsung (2)

İLGİLİ HABERLER