Manşetler

Samsung yeni özellikleri önce Galaxy A serisi modellerinde sunacak

samsung galaxy a9 pro
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Dikkat çekici yenilikler her zaman en pahalı akıllı telefonlara önce gelir. Ancak Samsung farklı bir yaklaşım izlemeye başlayabilir. Samsung‘un mobil biriminin başı DJ Koh, CNBC‘ye verdiği demeçte şirketinin amiral gemisi telefonlarından önce orta segment telefonlarını farklılaştırmaya odaklandığını kaydetti. Bunun nedeni olarak ise daha üst modellerde satışların yavaşlaması gösteriliyor.

Koh CNBC’ye, “Geçmişte, amiral gemisi modeline yeni teknolojiyi ve farklılaşmayı getirdim ve daha sonra orta noktaya taşıdım. Ancak bu yıldan itibaren stratejimi, teknolojiyi ve farklılaşma noktalarını orta uçtan başlayacak biçimde değiştiriyorum.” şeklinde konuştu.

Koh’un bu strateji değişikliğine hazırlık amacıyla Samsung’un mobil geliştirme ekibini yeniden yapılandırdığını söylediği de belirtiliyor. Bu yeni tasarım yaklaşımını izleyen ilk telefonun bu yılın Galaxy A serisi telefonu olması bekleniyor. Bu telefonların Türkiye fiyatları 3000 TL’nin biraz üstünde bulunuyor. Bu da S9 ve Note 9 gibi modellerden epey aşağıda fiyatlandırıldığı anlamına geliyor. Ne var ki, Türkiye’nin de aralarında bulunduğu çoğu ülke pazarında satılan uygun fiyatlı telefonlara göre fiyatları yüksek kalıyor.

Samsung’un mobil biriminin gelirleri son birkaç yıldır düşüş gösteriyor ve akıllı telefon pazarı da değişiyor. ABD gibi gelişmiş ülke pazarlarında üst sınıf telefonlar iyi performans gösteriyor, ancak diğer ülke pazarlarında bir yandan üst sınıf özellikler ve nitelikler barındırırken bir yandan da uygun fiyat etiketine sahip olan modeller daha fazla ilgi görüyor.

Yukarıdaki dengeyi sunan birçok telefon modeli görmeye başladık. Bu nedenle üst sınıf modellerde gördüğümüz yenilikler ve tasarımlar bir aydan az zamanda daha ucuz fiyatlı modellerde de karşımıza çıkmaya başladı. Bu nedenle geleneksel üretim döngüsüne bağlı kalan şirketler için işler giderek daha da zorlaşıyor.

Aslında Samsung, üst sınıf özellikleri orta segment telefonlara getirme konusuna geri durmuyor. Örneğin bu yılın Galaxy A serisi telefonlarında 18:9 ekran ve çift ön kamera gibi özellikler bulunuyor. Ne var ki, 2018’in simgeleri arasında yer alan çentikli ekranı Samsung’un telefonlarında görmüyoruz. Bu tür farklılıklar nedeniyle, üst sınıf özellikleri orta segment telefonlara getirme konusunda daha hızlı davranan OnePlus gibi şirketlere karşı rekabet zorlaşıyor.

Bu arada Koh’un CNBC’ye verdiği demeçte, tüm bu değişikliklerin, amiral gemisi telefonlara parası yetmeyen gençlere odaklanmakla ilgisi olduğuna da dikkat çekiliyor.

İLGİLİ HABERLER