Teknoloji

Samsung yazılım güncellemesi Galaxy Note 7 için ipucu veriyor

samsung yazilim guncellemesi touchwiz betaGalaxy Note 5 için beta versiyonu yayınlanan bir güncelleme, Samsung Galaxy Note serisinin en yeni üyesine dair bazı ipuçları da veriyor. Samsung yazılım güncellemesi betası ile mevcut Galaxy Note modellerinin kullanıcı arayüzüne bazı değişiklikler getirirken, Galaxy Note 7 adını taşıması beklenen telefonun özellikleri ve arayüzü hakkında da fikir edinilmesini sağlıyor.

Yeni arayüz kullanıcılarına ikonlardan daha fazlasını getiriyor. Güncellemeyle kullanıcılar Android’de nelerin mümkün olduğunu bir kez daha organize biçimde görebiliyor. Hızlı ayar seçenekleri daha yeni ve temiz bir görünüme kavuşuyor. Kullanıcılar diledikleri takdirde bildirim penceresine bir sıra daha ekleyebiliyor.

Samsung yazılım güncellemesi betası 3D Touch benzeri özelliğin ipucunu veriyor

Yeni TouchWiz betasının sunduğu en ilginç yenilik olarak ise uygulama kısayolları için sunulan yukarı doğru sürükleme hareketi göze çarpıyor. Cihazın ana ekranında bulunan her uygulama, yukarıya doğru yapılan bir sürükleme hareketiyle açılabiliyor. Bunun için parmağı önce uygulama ikonuna koymak, ardından da yukarıya doğru sürüklemek gerekiyor. Bu özellik çerçevesinde kullanıcılara her ikonda bir aksiyon sunulacak.

Apple’ın 3D Touch’ını hatırlatan bu özelliğin Galaxy Note 7 ile birlikte kullanıcılara ulaştırılması bekleniyor. İlk etapta Samsung uygulamalarının bu özellikten faydalanması, ardından da özelliğin kapsama alanının genişlemesi muhtemel gözüküyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER