Teknoloji

Samsung’un Wear OS akıllı saati için yeni işaret

samsung galaxy watch 3 4 ekg wear os

Samsung akıllı saatlerinde uzun süredir kendisine ait Tizen platformunu kullansa da, dedikodulara göre şirket Wear OS işletim sistemli bir saat çıkarmayı planlıyor. Güney Koreli şirketin Tizen’den temelli vazgeçip vazgeçmeyeceği şu an için bilinmiyor. Ancak Samsung’un akıllı saat pazarında yeniden Google ile buluşabileceğini gösteren işaretler kuvvetleniyor.

Galaxy S20’nin kernel kaynak kodunu inceleyen bir XDA geliştiricisi, “Merlot” kod adını taşıyan bir cihaza rastladı. Söz konusu cihazın Wear OS ile bağlantılı olduğu belirtilirken, geçtiğimiz yıl tanıtılan Galaxy Watch 3 de “Noblesse” ismiyle aynı kaynak kodunda görülüyor.

Samsung akıllı saat pazarına girdiğinde Google’ın eski adı Android Wear olan giyilebilir ürün platformunu kullanmıştı. Ancak şirket bir süre sonra kendi bünyesindeki Tizen platformuna geçiş yapmış ve Google’ın platformundan uzaklaşmıştı.

Samsung ve Wear OS buluşmasıyla ilgili detaylar şu an için oldukça sınırlı. Ancak önümüzdeki dönemde bu konuya dair yeni bilgilerin ortaya çıkması sürpriz olmayacaktır.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER