Teknoloji

Samsung ve Apple yılın üçüncü çeyreğinde küresel akıllı bağlı cihaz pazarının zirvesinde

Araştırma şirketi IDC, küresel akıllı bağlı cihaz pazarına ait üçüncü çeyrek rakamlarını kamuoyuyla paylaştı. Şirkete göre pazar yılın üçüncü çeyreğinde yüzde 27.1 oranında büyürken, sevkiyatı gerçekleştirilen cihaz sayısı 303.6 milyona ulaştı. Bu rakam bir rekor anlamına gelirken, pazarın değeri 140.3 milyar dolara ulaştı.

Yılın dördüncü çeyreğinde sevkiyatların artmasını öngören IDC, sevkiyatı gerçekleşmiş cihaz sayısının 362 milyona ulaşmasını bekliyor. Pazarın değerinin ise 169.2 milyar dolar olması öngörülüyor. Yılbaşı öncesi dönemdeki satışlarda itici gücün akıllı telefon ve tabletler olması beklenirken, PC satışlarında ise düşüş öngörülüyor. IDC’nin tahminlerine göre akıllı telefon satışlarında yıllık yüzde 39.5, tablet satışlarında ise yıllık yüzde 55.8 oranında artış bekleniyor.

Samsung yüzde 21.8’lik pazar payı ile üçüncü çeyrekte lideri olurken, Apple ise yüzde 15.1’lik pazar payı ile ikinci sırada yer aldı. Apple, pazar payı bakımından Samsung’un belirgin biçimde gerisinde olsa da, gelir sıralamasında zirvede yer alıyor. Ortalama bir Apple cihazının satış fiyatının 744 dolar olduğu ifade edildi. Listenin üçüncü sırasında yüzde 7 ile Lenovo yer alırken, Lenovo’yu yüzde 4.6 ile HP ve yüzde 3.6 ile Sony takip etti.

İlgili >> Slashgear

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER