EğlenceManşetler

Samsung Smart Club’a Hızlı Bakış – Galeri & Video

samsung-smart-club-film-00003

Samsung, akıllı olarak nitelendirebileceğimiz TV, telefon ve tabletleri için sunduğu tüm içerikleri Smart Club adını verdiği bir platform altına topladı. Daha önce farklı kanallardan kullanıcılara sunulan tüm içerikler bundan böyle Samsung Smart Club altından, daha düzenli bir şekilde sunulacak. Samsung Türkiye’nin bugün duyurmuş olduğu, Saran Holding işbirliğiyle hayata geçirilen Warner Bros., Walt Disney ve RHI Entertainment içeriklerinin sunulması işi projenin sadece bir ayağını oluşturuyor. Uygulamalar, elektronik kitaplar ve şarkılar da bu platform üzerinden dağıtılacak.

Samsung Smart Club’ın TV, telefon ve tabletlerde çalışan ayrı versiyonları bulunuyor. TV versiyonu 2011’de piyasaya çıkmış olan ve hâli hazırda müşterilerin evine yerleşmiş olan çeşitli modellerde de çalışıyor olacak. 2012 model Samsung TV’lerde Smart Club doğal olarak yüklü gelecektir. Samsung Smart Club üzerinden, Saran Holding işbirliğiyle 200 film, 150 bölüm dizi ve 150 bölüm çizgi film, bedelleri Samsung tarafından karşılanacak şekilde sunulacak. Yani, kullanıcılar bu filmleri diledikleri gibi izleyebilecekler. Bu arada vizyondan yeni inmiş filmler de para karşılığında izlenebilecek.

Filmlerin içinde Batman, Harry Potter, Hangover gibi popülerlerin yer aldığını gördük, dizi tarafında da Fringe ilgimizi çekti. Çizgi filmlerde Tom ve Jerry ile The Road Runner Show gibi bir zamanların çocuklarının ilgisini çeken içerikler yer alıyor. Bu arada aralarında Kemal Sunal filmlerinin de olduğu çeşitli yerli filmler de mevcut. National Geographic içeirkleri de Smart Club üzerinden yayınlanmakta. Samsung, bu içerikleri standart çözünürlükte sunmayı tercih ediyor. Bağlantı hızları her geçen gün artıyor, yine de HD veya 3D gibi daha yüksek veri aktarım hızına ihtiyaç duyan içerikler için yeterli sayılmaz. Ayrıca kota sorunları nedeniyle standart çözünürlükte sunmak şu an için en mantıklı çözüm gibi görünüyor. Yine de, Samsung Türkiye ileride HD ve 3D içerik sunma gibi planı da bulunuyor.

samsung-smart-club-film-00013

Bazı filmlerde Türkçe dublaj, bazılarında ise hem dublaj hem de altyazılı gibi iki farklı seçenek mevcut. İnternet üzerinden içerik aktarımı yapıldığı için aktarılan görüntü üzerine altyazı bindirilemiyor. Bunun yerine kullanıcının, eğer varsa, altyazılı versiyonu seçmesi gerekiyor. Bu arada Samsung Smart Club üzerinden sunulan içeriklerde diğer cihazlarla senkronizasyon imkânı da mevcut. Diyelim ki, evinizde bir Samsung Akıllı TV var, aynı zamanda bir Samsung Galaxy Tab 10.1 sahibisiniz. Dışarıda Samsung Galaxy Tab 10.1 üzerinden izlemeye başlayıp da yarıda bıraktığınız filmin, dizinin veya çizgi filmin devamını eve geldiğinizde Samsung Akıllı TV üzerinden izleyebilirsiniz, üstelik kaldığınız yerden.

samsung-smart-club-film-00004

Samsung Smart Club’ın Galaxy serisi Android tablet ve akıllı telefonlarda çalışan versiyonları da parmaklarla rahatlıkla kullanılacak şekilde geliştirilmiş. Kullanıcı arayüzünün Android Market’in akıllı telefonlara özel son versiyonunun görünümünü andırmadığını söylemeden geçmeyelim. Vitrin bölümünde kullanıcıların ilgisini çekecek çeşitli içerikler, küçük resimleriyle birlikte gösteriliyor. Editörün Seçtikleri bölümünde de Samsung tarafından tavsiye edilen film veya diziler yer almakta. Kategoriler bölümünde Abonelik, Kanallar ve Seç-İzle gibi bölümler yer alıyor. Abonelik bölümünü seçerek Samsung tarafından sunulan, yukarıda sözünü ettiğimiz ücretsiz film, dizi veya çizgi film içeriklerine ulaşabilirsiniz.

Video: Samsung Smart Club’a Hızlı Bakış

Galeri: Samsung Smart Club
[nggallery id=807]

İLGİLİ HABERLER