Teknoloji

Samsung ilk 8K TV’sini önümüzdeki ay satışa sunacak

samsung q900r 8k tvSamsung Q900R adını verdiği ilk ticari 8K TV’sini duyurdu. QLED panele sahip televizyon 65, 75, 82 ve 85 inç seçenekleriyle potansiyel müşterilerin karşısına çıkacak. Samsung Q900R 8K TV 4000 nite kadar parlaklık sunmasının yanı sıra hem Samsung’un hem de Amazon’un arkasında olduğu HDR10+ formatını da destekliyor.

Hâli hazırda izlenebilecek 8K çözünürlüklü bir içerik bulunmuyor. Bu nedenle Samsung da ilk etapta rotasını mevcut içeriklerin daha üst çözünürlüğe uygun olarak ölçeklenmesi yönünde belirlemiş durumda.

Şirketten yapılan açıklamaya göre, Q900R’nin “8K AI Upscaling” adını taşıyan ölçeklendirme teknolojisi yapay zekâ ve özel işlemcinin sayesinde içerikleri orijinal kaynak kalitesi veya formatından bağımsız olarak 8K ile uyumlu hâle getiriyor.

Samsung Q900R 8K TV, bazı pazarlarda eylül ayının sonu itibarıyla satışa sunulmuş olacak. Güney Koreli şirketten henüz 8K TV’sinin fiyatları konusunda bilgi verilmiş değil. Ancak televizyonun fiyat etiketinde yüksek meblağların yazması oldukça muhtemel görünüyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER