Teknoloji

Samsung Odyssey oyun monitörü serisini genişletiyor

samsung odyssey g7
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Samsung Odyssey serisi oyun monitörü ailesini genişletmeye devam ediyor. Ancak şirket yeni eklemesinde kavisli ekran yerine düz panelleri seçerken, 4K çözünürlük ve 144 Hz yenileme hızı gibi özellikleri de sunmayı sürdürüyor. Yeni modeller arasında HDR10 desteğine sahip QHD çözünürlüklü monitörün yanı sıra iki adet uygun fiyatlı 1080p model de bulunuyor.

Yeni modellerden Odyssey G7 28’de QLED yerine IPS teknolojisi tercih edilmiş. HDMI 2.1 uyumluluğu bulunan monitör, 4K çözünürlük ve 144 Hz yenileme hızı gibi özelliklere sahip. Bu da monitörün PlayStation 5 ve Xbox Series X desteğine sahip olduğu anlamına geliyor. 178 derece yatay ve dikey görüntüleme açıları bulunan monitör, AMD FreeSync Premium Pro ve NVIDIA G-SYNC teknolojilerini de destekliyor.

IPS tercihi nedeniyle daha önce çıkan G7 ve G9’lar kadar parlak olmayan Odyssey G7 28, VESA HDR400 desteğiyle ortalama 350 ve maksimum 400 nit parlaklık seviyesine sahip. 8-bit renk desteği ise çok etkileyici olmasa da yeterli görünüyor.

Samsung’un duyurduğu bir diğer model ise Odyssey G5 27, QHD çözünürlüğe ve 165 Hz yenileme hızına sahip. AMD FreeSync Premium Pro ve NVIDIA G-SYNC desteği bu modelin de özellikleri arasında bulunuyor. G3 27 ve 24 ise Odyssey ailesinin 1080p çözünürlüklü yeni üyeleri oldu.

Samsung Odyssey ailesinin yeni G3 modelleri ABD’de 1 Temmuz’da 250 ve 220 dolar karşılığında satışa sunulacak. G7 ve G5 modelleri içinse fiyat ve çıkış tarihi açıklanmış değil..

İLGİLİ HABERLER