Teknoloji

Samsung Notebook 9 ultrabook bilgisayarlarını daha büyük pillerle güncelliyor

samsung notebook 9
Samsung Notebook 9

Samsung Notebook 9 serisi dizüstü bilgisayarlarını bu yılın başlarında yenilemişti. Şirket şimdi aynı adımı 2018 için de atıyor. Güney Koreli şirket, bu sefer gelecek ayki CES’i beklemedi, bugün üç yeni modelin duyurusunu gerçekleştirdi.

Yeni dizüstü bilgisayarlardan ilki olan Samsung Notebook 9 Pen, üç yeni bilgisayar içinde belki en dikkat çekici ürün olma özelliğini taşıyor. 13.3 inç ekranlı, 2’si 1 arada niteliğinde bir model olan bu dizüstü bilgisayar, adından da anlaşılacağı üzere S Pen kapasitif kalemle birlikte geliyor. Bu açıdan geçtiğimiz mayısta tanıtılan Notebook 9 Pro modeline benziyor.

Samsung Notebook 9 Pen’i Intel’in 8. nesil Core i7 işlemcileriyle güncelliyor. 16 GB’ye kadar RAM, 512 GB SSD depolama birimi de diğer özellikler arasında bulunuyor. Ekran çözünürlüğünün 1920 x 1080 ile sınırlı olması ise bazıları için hayal kırıklığı yaratabilir, çünkü daha yüksek ekran çözünürlüğü seçeneği de bulunmuyor.

Lenovo’nun Yoga tabletleri gibi, Samsung’un Notebook 9 Pen modeli de döndürülebilir ekrana sahip. Böylelikle bir tablete dönüştürmek veya daha rahat çizim yapmayı sağlayan forma sokmak mümkün oluyor. Samsung bu modele bir HDMI portu, tek bir USB-C portu ve normal bir USB portu da yerleştirmiş. microSD depolama birimi ve Windows 10’a yüzle kullanıcı girişi yapmayı sağlayan Windows Hello kamera da mevcut.

samsung notebook 9 pen
Samsung Notebook 9 Pen

Öte yandan Samsung standart Notebook 9 modellerinin 13.3 inç ve 15 inçlik modellerini güncelliyor. Her iki model de Intel’in 8. nesil Core i7 işlemcileri, 16 GB’ye kadar RAM ve 1 TB’ye kadar SSD depolama birimi gibi özelliklerle geliyor. Ayrıca 15 inçlik modelde Nvidia’nın MX150 ayrık grafik işlemcisi de opsiyonel olarak sunuluyor. Her iki model de sadece 1920 x 1080 piksel çözünürlüklü panellerle geliyor. Öte yandan Samsung her iki çeşitte de iki adet USB 3.0 portu, HDMI portu, microSD depolama birimi ve tek bir USB-C portu da sunuyor. 15 inç modelde USB-C portu Thunderbolt 3’ü de destekliyor. Ayrıca daha büyük ekranlı modelde ek bir USB 2.0 portu daha mevcut.

İlginçtir ki, Samsung her iki modele de “en büyük ve en güçlü” pili eklediğini söylüyor. 75 vatlık Hexacell pil sayesinde çalışma ömründe önemli bir artış görünecek. Öte yandan Samsung hızlı şarj desteğinin sunulduğunun da altını çiziyor.

Hem Samsung Notebook 9 Pen hem de Notebook 9 modelleri 2018’in başlarından itibaren piyasaya sunulacak.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER