Teknoloji

Samsung Notebook 9 Pro dahili S-Pen desteğiyle geliyor

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Samsung bir çift yeni dönüştürülebilir bilgisayarın, 13 inç ve 15 inç ekranlı Notebook 9 Pro modellerinin duyurusunu gerçekleştirdi. Bunlar, daha önce duyurusu yapılan Chromebook Pro‘nun Windows işletim sistemiyle çalışan versiyonları gibi görünüyor.

Samsung Notebook 9 Pro ve Chromebook Pro arasındaki benzerlikler dahili ekran kalemiyle başlıyor, yuvarlak hatlar ve dönüştürülebilir dizüstü bilgisayar tasarımıyla devam ediyor. Samsung, Chromebook Pro’nun beğenilen taraflarını Windows 10 işletim sistemli bir dizüstü bilgisayar isteyenler için de sunmuş oluyor.

Samsung, dahili S-Pen ile kesintisiz şekilde çalışan 13 ve 15 inçlik Full HD dokunmatik panellere sahip Notebook 9 Pro ile yaratıcı kişileri hedefliyor.

Güney Koreli şirket, kapasitif ekran kaleminin 0.7 mm kalınlıklı ucuyla 4000 basınç seviyesini iletebildiğini söylüyor. Microsoft’un şarj edilmesi gereken dijital kaleminin aksine, S-Pen’i şarj etme derdi bulunmuyor, bu kalem sürekli hazır şekilde bekliyor.

Kullanıcılar ön yüklü olarak gelen Air Command yazılımını kullanıp kalemle notlar alabilir, dokümanları düzenleyebilir veya çizim yapabilirler. Ayrıca S-Pen, Windows Ink Çalışma Alanı ile de uyumlu, böylelikle dijital cetvel ve benzeri diğer sanal çizim araçlarıyla da uyumlu şekilde çalışabiliyor.

Her iki Samsung Notebook 9 Pro modeli Intel Core i7-7500U işlemciler, 256 GB SSD, 54 Watt-saatlik, hızlı şarj özellikli pil gibi teknik özelliklerle geliyor. 15 inçlik modelin, daha büyük boyutu sayesinde AMD Radeon 540 GPU ve 16 GB dahili bellek gibi avantajları bulunuyor. 13 inçlik modelde ise sadece 8 GB RAM yer alıyor.

Samsung yeni dizüstü bilgisayarlarının fiyatını veya ne zaman piyasaya çıkacağını henüz açıklamadı. Bu konularla ilgili bilgiler elimize ulaştığı zaman haberi de güncelleyeceğiz.

İLGİLİ HABERLER