Manşetler

Samsung mobil yazılım ve yeni nesil ekranlara odaklanacak

samsung ces 2023

samsung-logo-mwc-2015

Samsung Electronics 2015 mali yılının dördüncü çeyreğinde 53 trilyon won (130.8 milyar TL) ve bunun üzerinden 6.14 trilyon won (15.15 milyar TL) işletme kârı elde etti. Böylelikle şirket ayın başlarında açıkladığı tahminlerle uyumlu bir yıldan yıla büyüme kaydetmiş oldu. NE var ki, net kâr yıldan yıla yüzde 40 gerileyerek 3.22 trilyon won olarak kaydedildi.

Finansal tablonun bu şekilde sonuçlanmasında akıllı telefonlara olan talebin azalması, bileşen işlerinde fiyatların düşmesi ve Güney Kore para birimi won’un güçlü seyir izlemesinin büyük etkileri bulunuyor.

Samsung bu yıl için telefon ve tabletlerinde tek haneli büyümeler bekliyor. Şirket 2016’da yeni Galaxy A serisi modellerinin de içinde olacağı genişletilmiş bir ürün yelpazesine sahip olacağını, ayrıca yazılımlarını daha rekabetçi hâle getirmeye yoğunlaşacağını söylüyor. Bu arada mobil birim art arda ikinci çeyrekte az da olsa kâr artışı gösterdi.

JK Shin’in ayrılmasıyla Samsung’un mobil biriminde sorumlulukları üstüne alan Dongjin “DJ” Koh’un yazılım geliştirme alanında bir geçmişi olduğu, Galaxy S6 ve Note 5 cihazlarının geliştirilmesinde de önemli rol oynadığı söyleniyor. Gelecek model Galaxy S7 de önümüzdeki bir ay içinde Mobil Dünya Kongresi’nde tanıtılacak.

Bu arada Samsung’un ekran birimi de fiyat düşüşleri nedeniyle hem LCD hem de OLED panel tarafında gelir kaybına uğradı. Ne var ki, özellikle OLED ekran tarafında artan sevkiyatlar sayesinde düşüşün daha fazla olması engellendi. Şirket OLED pazarındaki pozisyonunu sağlamlaştırmak; şeffaf, aynalı ve kafaya oturtulan ekranlar için, aynı zamanda otomotiv sektörüne yönelik yeni panel türleri geliştirerek orta ve uzun vadede büyümek istediğini belirtiyor.

 

2016 yılında Samsung’un Olimpiyat Oyunları sayesinde büyük ekranlı TV satışlarını da artırmak istiyor. Ayrıca büyük dokunmatik ekranlı Family Hub buzdolabı gibi üst sınıf ev eşyalarının satışlarına da odaklanacak. Şirket Nesnelerin İnterneti özellikli ürünleriyle Akıllı Ev kavramında liderlik etmeyi, böylelikle tüketici elektroniği pazarındaki yerini daha da sağlamlaştırmayı arzuluyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER