Teknoloji

Samsung’dan LoopPay’e yönelik saldırıya ilişkin açıklama geldi

samsung-pay-130815

Samsung’un bu yılın başlarında satın aldığı mobil ödeme şirketi LoopPay’in bu hafta içinde siber saldırıya uğradığı iddia edilmişti. İddiayı gündeme taşıyan The New York Times, LoopPay teknolojisinin Samsung Pay’in merkezinde yer aldığı belirtilmişti. Samsung’dan yapılan açıklamada, The New York Times’ın haberinde kullanılan ifadelerin teknik açıdan tamamen doğru olmadığı vurgulandı.

Samsung’un gizlilikten sorumlu yöneticisi Darlene Cedres, problemin LoopPay’in kurumsal ağında yaşandığını ve çözüldüğünü, ortada Samsung Pay’i etkileyecek bir sorunun bulunmadığını dile getirdi. Cadres, Samsung Pay’in yaşananlardan etkilenmediğinin altını çizdi.

LoopPay’in siber saldırıya uğradığına dair haberlere yanıt verme konusunda fazla zaman kaybetmeyen Samsung, problem yaşanan LoopPay kurumsal ağının Samsung Pay’den bağımsız bir yapı olduğunu özellikle vurguladı. Şirket kullanıcı verilerini en yüksek endüstri standartları çerçevesinde koruduğunu belirtmekten de geri kalmadı.

Samsung Pay, ABD’de kısa bir süre önce faaliyete geçmişti. Dolayısıyla LoopPay’de yaşanan açığın Samsung açısından çok daha hassas bir hâle büründüğü söylenebilir. Şirketin cevap verme konusunda hızlı hareket etmesi de, bu hassasiyeti gözler önüne seriyor.

İLGİLİ HABERLER