Teknoloji

Samsung’dan iPhone X’u hedef alan yeni Galaxy S9 reklamları – Video

samsung galaxy s9 ingenius reklam
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

samsung galaxy s9 ingenius reklamSamsung Galaxy S9’a özel, kısa ve doğrudan hedefe yönelik yeni reklamlar yayınladı. Reklamlarda Galaxy S9 hiçbir şekilde görünmüyor. Bunun yerine dünyanın en büyük akıllı telefon şirketi, bir Apple mağazasında geçen müşteri diyaloglarını reklamların kalbine yerleştiriyor.

Apple’ın mağazalarında bulunan ve “Genius” olarak adlandırılan uzman mağaza görevlilerinden yola çıkılarak “ingenius” adlı bir Apple çalışanı türetilmiş. Uzun saçlı ve üstünde Apple logolu bir tişört bulunan çalışan, müşterilerin iPhone X ile ilgili sorularına tatmin edici olmayan cevaplar veriyor. Müşteriler de bunların karşılığında Galaxy S9’un daha iyi olduğu mesajını veren sözler ediyorlar.

Örneğin reklamların birinde müşteri iPhone X’da kulaklık jakının olmamasıyla ilgili soru soruyor. Mağaza çalışanı da bunun için ayrı bir adaptörün, ya da Apple’ın deyimiyle “dongle”ın gerektiğini söylüyor. Aynı anda hem telefonu şarj edip hem de kulaklıkla müzik dinlemek için ne yapılacağı sorusuna ise, ayrı bir “dongle”ın gerektiği cevabını veriyor. Kısacası Samsung, S9’un kulaklık jakı bulundurduğuna vurgu yapıyor. Bu arada yer i gelmişken, Apple’ın iPhone’unu kullananlardan genel olarak kulaklık jakının eksikliğiyle ilgili bir şikayet duyulmadığını belirtmek gerekiyor.

Bir başka reklamda iPhone X müşterisi kamera hakkında soru soruyor. Samsung, fırsattan istifade kendi amiral gemisi telefonunun DxOMark kamera testinden iPhone X’dan daha iyi puan aldığını dile getiriyor. Dikkat çekmek gerekir ki, DxOMark testinde fotoğraf kalitesinden daha çok teknik performans öne çıkarılıyor.

Diğer reklamda ise iPhone X’un kutusundan hızlı şarj destekli aksesuarın çıkmadığı, bunun için ayrı aksesuarların satın alınması gerektiği bilgisi öne çıkarılıyor.

Samsung, yıllar boyu ABD’de gösterdiği reklamlarda Apple’ı doğrudan hedef alıyor. Son reklamlar da bu stratejinin değişmediğini gösteriyor. Ülkemizde bir markanın rakip markayı reklamlarında açık şekilde belirtmesi yasak. Bu nedenle bu tarz reklamları görmenin ayrıca ilginç olduğunu belirtmeden geçmemek gerekiyor.

İLGİLİ HABERLER