Teknoloji

Samsung ilk Tizen telefonunu sonbaharda çıkarabilir

Samsung’un bir yandan Android ekosistemini domine ederken bir yandan da alternatif olarak geliştirdiği Tizen işletim sisteminin akıbeti yavaş yavaş şekilleniyor. Yayınlanan yeni bir habere göre ilk Tizen akıllı telefonu önümüzdeki ekim ayında belirli ülkelerde yayınlanacak.

tizen-2-1-inceleme-00032

SamMobile sitesinin sektör kaynaklarına dayandırılan bir başka habere atıfta bulunarak yayınladığı habere göre Samsung, ilk Tizen akıllı telefonunu Çin, Japonya, Fransa, ABD ve Rusya’da piyasaya çıkaracak. Tizen’in bu ülkelerin ana dillerini destekliyor olması nedeniyle lansmanda bu ülkelere öncelik verileceği belirtiliyor.

Samsung’un Tizen’i piyasaya yaymak için mobil operatörlerle işbirliği yaptığı ve bunun sonucunda her bir pazar için analiz ve sonrasında da seçim yaptığı belirtiliyor. Örneğin Fransa, Çin ve Rusya Bada OS’in güçlü olduğu pazarlar olarak belirlenmiş, bu nedenle bu ülkelerin Tizen için de potansiyele sahip olduğuna karar verilmiş.

Bada işletim sistemi de Samsung’un Android ile paralel yürüttüğü bir mobil işletim sistemiydi. Geçmişte Türkiye’de de piyasaya çıkan çeşitli Bada telefonları görmüştük. Güney Koreli şirket geçtiğimiz şubat ayında Bada’yı geliştirmeyi bıraktığını ve bunun yerine Intel ile birlikte Tizen’i geliştirmeye devam edeceğini kaydetmişti.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR: Tizen 2.1 İncelemesi

Sektör analistleri Tizen’in günün birinde Samsung cihazlarında Android’in yerini alabileceğini öne sürüyor. Samsung’un da Tizen’i B planı olarak çatısı altında tuttuğu da yaygın bir görüş olarak dikkat çekiyor. Bizim de kulağımıza gelen haberler ilk Tizen akıllı telefonunun sonbaharda, mobil operatörlerin desteğiyle çıkacağını işaret ediyordu. Yayınlanan son haber bizim kulağımıza çalınanlarla da örtüşüyor. Samsung’un 27 Ekimde düzenleyeceği geliştirici konferansında yeni bir Tizen telefonunun tanıtımına tanık olabiliriz.

İlgili >> SamMobile, Tizen Endonezya

İLGİLİ HABERLER