Teknoloji

Samsung iki büyük ekranlı akıllı telefonun hazırlıklarını yapıyor

samsung oled

Samsung’un gözü daha da büyük ekranlarda. Güney Kore’de yayınlanan ETNews yayın organı tarafından verilen habere göre şirket Galaxy Mega adı verilen ve 6.3 inç ekrana sahip olan bir cihaz çıkarmaya hazırlanıyor. Galaxy Mega ile birlikte Samsung akıllı telefon seçenekleri içinde ekran büyüklüğü çıtasını biraz daha yükseltmiş, 5.5 inç’lik ekrana sahip olan Galaxy Note’un seviyesini epey geçmiş olacaktır.

samsung-logo-150313

6.3 inç’lik Mega akıllı telefon haziran ayında, Galaxy S4’ün piyasaya çıkışı başlatıktan sonra karşımıza çıkabilir. Samsung’un kapalı kapılar ardında “Möbius” kod adıyla geliştirdiği bu cihazın da büyük Galaxy ailesine katılması bekleniyor. Kaynakların belirttiğine göre 6.3 inç ekranlı Galaxy Mega’da çift çekirdekli Exynos işlemci, 8 megapikse arka kamera, 2 megapiksel ön kamera yer alacak.

Samsung sadece 6.3 inç ekranlı bir telefonla yetinecek gibi görünmüyor. Samsung’un GT-I9152 model numarasına sahip yeni bir 5.8 inç ekranlı telefon çıkarmaya hazırlandığı da söyleniyor. Bu 5.8 inç’lik cihazda 960 x 540 piksel çözünürlüklü TFT ekran, 8 megapiksel arka kamera, 2 megapiksel ön kamera, çift çekirdekli 1.4 GHz işlemci, 1.5 GB RAM, Bluetooth 4.0, 802.11a/b/g/n Wi-Fi, A-GPS ve 2600 mAh kapasiteli batarya gibi özellikler bulunacak. 164 x 83 x 9.7 mm.’lik boyutlara sahip olan bu cihazın Jelly Bean ile çalışması ve aynı zamanda özelleştirilmiş TouchWiz UX kullanıcı arayüzünü de barındırması bekleniyor.

İlgili >> ETNews, SamMobile

İLGİLİ HABERLER