Teknoloji

Samsung Google Glass fikrini yeniden canlandırmanın peşinde

samsung gözlük

Google Glass projesi çok başarılı olmadı. Ancak cihaz üreticileri onunla aynı mantığı ve felsefeyi taşıyan cihazların peşinden gitmeye devam ediyor. Yakın zamanda başvurusu yapılan bir Samsung patenti, bu tarz giyilebilir cihazların yolda olduğuna dair bir kanıt sayılabilir.

Patently Apple tarafından dikkat çekilen patent başvurusu aslında normal görünen bir gözlüğün üstüne yerleştirilmiş çeşitli akıllı unsurları resmediyor. Gözlük katlanabilir olacak. Bu sayede istediğiniz zaman cebinizden çıkarıp artırılmış gerçekliğin tadına varabileceksiniz.

Takanın şakağına denk gelen küçük bir projektör görüntüleri göz önüne yansıtacak. Ne var ki, gözlüğün ne tür bilgileri göstereceğine dair fazla detay bulunmuyor. Ancak bağlı olan akıllı telefona gelen bildirimler hemen aklımıza geliyor.

Başvuru dosyasında bir ARM işlemciden de bahsediliyor. Bu bileşen, son hâlini alması muhtemel üründeki niteliklerden biri olabilir. Dahili kamera ve çeşitli sensörlerden de bahsediliyor.

Her patent başvurusunda geçerli olduğu gibi, burada konu edilen nesnenin gerçek bir ürüne dönüşeceğinin garantisi yok. Ancak Samsung’un gelecekteki ürünleri için neler düşündüğünü göstermesi açısından bu patent başvurusu iyi bir işaret sayılabilir.

Samsung, akıllı teknolojileri gözlüklere getirmeyi amaçlayan tek şirket değil. Huawei, birkaç ay önce çeşitli akıllı gözlük tasarımlarını göstermişti ve onları bu yıl içinde piyasaya sunmayı planlıyordu. Şirketin planlarının ne durumda olduğunu şu an için bilmiyoruz.

Apple da akıllı AR gözlük üzerine çalışan şirketler arasında sayılıyor. iOS artırılmış gerçeklik yetenekleri açısından giderek zenginleşiyor. Apple’ın ileride bu teknolojiyi barındıran bir donanımı çıkarmasını görmek çok da sürpriz olmayacaktır.

Samsung’un da bu tarz bir donanım üzerinde çalışmakta olduğu daha önce söylenmişti. Şirket geçmişte akıllı telefonlarıyla taşınabilir sanal gerçeklik başlıkları satmıştı. Sanal gerçekliğin modasının geçmeye başladığı şu zamanlarda artırılmış gerçeklik destekli gözlük Güney Koreli şirketin yeni pazarlama hamlelerinden biri olabilir.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER