Teknoloji

Samsung Gear S2 çok yakında iPhone ile de çalışacak

samsung gear s2

samsung gear s2 iphone

Samsung, daha önceki akıllı saatlerinin aksine Gear S2 serisinin diğer üreticilere ait Android telefonlarla çalışmasını mümkün kılmıştı. Güney Koreli şirket, akıllı saatinin desteklediği cihazlar konusunda Android ile yetinmiyor. Samsung’un CES 2016 kapsamında düzenlediği etkinlikte sahneye çıkan şirketin başkan yardımcısı Alanna Cotton, Gear S2 akıllı saatlerinin çok yakında iPhone’lar ile de çalışacağını belirtti. Gear S2 iPhone desteğinin kesin aktivasyon zamanı şu an için bilinmiyor.

Cotton, desteğin aktif hâle gelmesi konusunda kesin bir tarih vermese de, iOS ile birlikte çalışırken Samsung’un akıllı saatinin Android’de sunduğu bazı fonksiyonlarını kaybetmesine kesin gözüyle bakılıyor. Android Wear ve Pebble cihazlarının iOS entegrasyonunda yaşananlar bu örneği destekliyor. Yuvarlak ekranı ve çerçeve üzerinden kontrol edilebilen arayüzüyle bugüne kadar piyasaya çıkan akıllı saatlerin en şıklarından biri olan S2, Apple Watch’tan etkilenmeyen bazı iOS kullanıcılarını baştan çıkarabilir.

Samsung, CES 2016’da düzenlediği etkinlikte Gear S2’nin roze altın ve platinum versiyonlarını da potansiyel müşterilerin beğenisine sunmuştu.

İLGİLİ HABERLER