Teknoloji

Samsung’un Galaxy X katlanabilir ekranlı telefonu IFA 2017’de boy gösterebilir

samsung galaxy x

samsung galaxy xSamsung’un uzun zamandır dedikodusu yapılan katlanabilir akıllı telefonu çok yakında çıkışını gerçekleştirebilir. Galaxy X adıyla da anılan telefon son birkaç yıldır çeşitli aralıklarla sızıyor. Son haberler şirketin açılabilen ve 7 inç tablete dönüşen bir versiyon geliştirdiği yönündeydi. ET News tarafından geçilen yeni bir haber ise, Samsung’un katlanabilir akıllı telefonun bir prototipini üretmeye başlamayı planladığını, daha sonra da bu telefonun piyasaya sürülmesinin hedeflendiğini öne sürüyor.

Güney Koreli haber organı, Samsung’un bu cihazı yılın üçüncü çeyreğinde göstermeyi planladığını söylüyor. Aynı zamanlarda OLED ekranlı iPhone 8’in de tanıtılması muhtemel görünüyor. Samsung öncelikle prototiplerin kalitesini kendi bünyesinde takip edecek, daha sonra da telefonun son kullanıcılara ulaşacak versiyonunu çıkaracak. Bunun da 2018’in sonlarını bulabileceği söyleniyor. Yani, eylül ayı başlarında düzenlenecek IFA 2017’de prototip ürün gösterilebilir, daha sonra da bu ürünün piyasaya çıktığı görülebilir.

Halbuki daha önceki dedikodular piyasaya çıkacak modelin yılın üçüncü çeyreğinde çıkacağını işaret ediyordu. Hatta Korea Herald gazetesi, Samsung’un bu yılın sonuna doğru 100 binden fazla katlanabilir cihazı piyasaya süreceğini iddia ediyordu. Son hâlini almış modelin ne zaman çıkacağı daha henüz netlik kazanmamış gibi görünüyor, ancak Samsung’un genellikle teknolojinin gösterimini yapmaya öncelik verdiğini unutmamak gerekiyor. Örneğin, ilk esnek OLED ekran gösterimi SID 2016 etkinliğinde gerçekleştirilmişti.

Samsung’un katlanabilir ekranlı telefonu, son zamanlarda Galaxy X olarak anılsa bile, önceleri Project Valley kod adıyla anılıyordu.

İLGİLİ HABERLER