Bilim

Samsung Galaxy Watch serisi kullanıcılarını kalpteki ritim bozukluğu konusunda uyaracak

samsung galaxy watch
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Samsung Galaxy Watch serisi akıllı saatlerinde düzensiz kalp ritmi bildirimi özelliğini sunmak için ABD Gıda ve İlaç Dairesi’nden gerekli onayı aldığını açıkladı. Söz konusu özellik, saatteki Health Monitor (Sağlık Monitörü) uygulamasıyla kullanıcılara ulaştırılacak.

Samsung akıllı saatinin EKG çekme özelliğiyle birlikte bu özelliğin bir tür ritim bozukluğu olan atriyal fibrilasyonun (AFib) işaretçilerini tespit etmeye yardımcı olabileceğinin altını çizdi. AFib’in felç, kalp yetmezliği ve diğer komplikasyonların artmasına neden olabilecek potansiyel olarak önemli kardiyovasküler sorunlar için bir alarm zili olduğuna inanılıyor. Bazı durumlarda, AFib’li olanların semptomlarını göstermediğine de dikkat çekiliyor.

Galaxy Watch’un BioActive sensörü, özelliğin Samsung Health Monitor uygulaması üzerinden aktif hâle getirilmesinin ardından arka planda düzensiz kalp ritminin tespiti için izleme yapmaya başlıyor. Eğer sensör art arda çok sayıda düzensiz ölçüm yaparsa, AFib ihtimaline karşı kullanıcı uyarılacak. Bildirimde kullanıcılara daha doğru bir ölçüm için EKG çekmeleri önerilecek. Eğer burada da AFib sinyalleri görülürse kullanıcılara bir doktor görmeleri önerilecek. Samsung’un açıklamasında bunun “ısrarla” yapılacağı belirtildi.

Apple 2019’dan bu yana pek çok ülkede Apple Watch modelleri için bu özelliği sunuyor. Samsung’dan yapılan açıklamada, bu özelliğin sunumunun ülkeye, operatöre, modele ve akıllı telefona göre değişebileceği de belirtildi.

Samsung Galaxy Watch bu yeni özelliğe One UI 5 Watch ile kavuşacak

Samsung Galaxy Watch serisi akıllı saatlerine düzensiz kalp ritmi bildirimi özelliğini One UI 5 Watch güncellemesiyle ekleyecek. Söz konusu sürüm de ilk olarak Galaxy Watch 6 serisinde kullanıcılarla buluşacak. Galaxy Watch 6 serisinin temmuz ayının sonlarında resmiyet kazanması bekleniyor.

İLGİLİ HABERLER