Teknoloji

Samsung Galaxy TabPro S Ön İnceleme: Surface Pro 4’ün en büyük rakibi

samsung galaxy tabpro ssamsung galaxy tabpro ssamsung galaxy tabpro ssamsung galaxy tabpro sSamsung geçen ayın başında düzenlenen CES 2016’da tablet ve dizüstü bilgisayar deneyimini bir araya getiren 2’si 1 arada bilgisayarı Galaxy TabPro S’i tanıtmıştı. Surface Pro 4’ün en büyük rakibi olarak dikkat çeken bu ürünü MWC 2016’da deneyimleme fırsatı bulduk.

Galaxy TabPro S’in en önemli özelliği hiç şüphesiz Windows 10 ile çalışması. Böylelikle ürün tam da Samsung’un amaçladığı şekilde kurumsal müşterilerin aklını çelecek hâle geliyor. Windows 10’un hibrit çalışma sistemi sayesinde sadece tablet parçasıyla bir Windows tablet sahibi oluyor, klavyeli kapağına bu tablet parçasını yerleştirerek eksiksiz bir dizüstü bilgisayar elde ediyorsunuz. Klavyenin tuşları yeteri kadar derin, aralıklar optimumda. Yazı yazmak insanı pek zorlamıyor. İzleme dörtgeninin hızı da iyi, imleç sizin parmak hareketlerinizin gerisinde kalmıyor.

Sadece 6.3 mm. kalınlığında bir gövdeye sahip olan ve bu açıdan Surface Pro 4’e yüzde 25 civarında fark atan Galaxy TabPro S’in iPad Pro’dan da az da olsa ince olduğunu söylemek gerekiyor. Aslına bakarsanız, bu ince gövdesiyle Samsung Galaxy TabPro S gerçek anlamda bir tablet deneyimini 2’si 1 arada bilgisayardan elde etmenize olanak sağlıyor.

Samsung’un hibrit bilgisayarının ince metal çerçevesini arkada mat plastik yüzey tamamlıyor. Super AMOLED ekranı 2160 x 1440 piksel çözünürlüğe sahip. 12.1 inç ekran yaklaşık 216 ppi’lik piksel yoğunluğu, zengin renk aralığı, derin siyahlarıyla iyi bir görsel deneyim elde etmeyi sağlıyor.

Galaxy TabPro S’in güzel tarafı klavyeli kılıf aksesuarın da tabletle birlikte verilmesi. Kapak tabletin arkasına mıknatıs kuvveti yardımıyla bağlanıyor, klavye bağlantısı da kılıftaki yuva üzerinden sağlanıyor. Kapağı iki farklı forma sokarak Galaxy TabPro S’in ekranını iki farklı açıda kullanma imkanı doğuyor.

Sadece altıncı nesil Core M işlemciyle satılan bu üründe Intel’in işlemcisi akıcı ve hızlı çalışır bir tabiat sergiliyor. Tabletin ince yapısına bakıldığında fan gerektirmeyen Core M’in kullanılması gayet mantıklı görünüyor. Samsung Galaxy TabPro S’te de tıpkı Apple’ın 12 inç MacBook’unda olduğu gibi tek bir USB Type C portu yer alıyor. Daha fazla çevresel aygıt bağlamak için bir adaptöre sahip olmak gerekiyor.

Samsung bu tablet-dizüstü bilgisayar hibridini siyah ve beyaz renk seçenekleriyle sunuyor. Her iki rengin de birbirinden hoş göründüğünü belirtmek gerekiyor. Her yerde eksiksiz bir Windows deneyimi isteyenler, bilgisayarını kapağını kaldırdığı anda hazır önünde bulmayı arzulayanlar için Samsung Galaxy TabPro S epey isabetli bir ürün gibi görünüyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER