Teknoloji

Samsung Galaxy Tab A 7.0 Polonya’da ön siparişe çıktı

samsung-galaxy-tab-a-7-0-030316-3

Birçok şirket daha büyük ekranlı tabletler yerine daha kolay taşınabilen ve yine akıllı telefonlara göre daha geniş görüntüleme alanı sunan phablet’leri çıkarmayı tercih ediyor. Bugün piyasaya baktığımızda ekran büyüklüğü 7 inç civarında olan fazla tablet görmüyoruz. Tabletlerin ekran büyüklükleri genellikle 8 inç civarından başlıyor.

Ancak ürün yelpazesini her zaman geniş tutmayı tercih eden Samsung bunun dışına çıkarak Galaxy Tab serisi içinde 7 inç ekranlı tabletlere d eyer veriyor. Daha önce Galaxy Tab E serisi tabletlere yönelik bazı sızıntılar görmüştük. Şimdi de Galaxy Tab A 7.0 tablete ait olduğu iddia edilen bazı fotoğraflar ortaya çıktı.

Polonyalı bir web sitesi tarafından yayınlanan haberde SM-T280 model numaralı tabletten bahsediliyor ve bunun gerçekten de Galaxy Tab A olduğu iddia ediliyor. 599 Polonya zlotisi, yani yaklaşık 440 TL’lik fiyattan Redcoon.pl adresindeki e-ticaret sitesinde satışa sunulan tabletin dağıtımı için 8 Mart tarihi işaret ediliyor.

Teknik özelliklere bakıldığında bu giriş seviyesi Samsung tabletinin 7 inç, 1280 x 800 piksel çözünürlüklü dokunmatik ekran, 8 GB dahili hafıza, 1.5 GB RAM, 2 MP ön kamera, 5 MP ana kamera, 1.3 GHz dört çekirdekli işlemci, 4000 mAh kapasiteli pil gibi gerçekten de giriş seviyesi Android tablet özellikleri barındırdığını görüyoruz. Galaxy Tab A’nın Android 5.1 Lollipop ile yüklü geldiğini de belirtelim.

283 gr. ağırlığa, 186.9 x 108.8 x 8.7 mm.’lik boyutlara sahip olduğu belirtilen Samsung Galaxy Tab A 7.0 tablet şu anda Avrupa’da, daha doğrusu Polonya’da ön siparişe sunuldu. Polonya ile Türkiye’nin genellikle aynı nitelikte pazarlar olduğunu göz önünde bulundurduğumuzda, yakında bu tableti Türkiye’de de görmemiz kuvvetle muhtemel.

İLGİLİ HABERLER