Teknoloji

Samsung Galaxy S8 bir aydan kısa sürede 5 milyon satış rakamını aşmayı başardı

samsung galaxy s8Samsung Galaxy S8 ve S8+, mart ayının sonunda tanıtılmış ve 21 Nisan itibarıyla pek çok ülkede satışa sunulmuştu. Güney Koreli şirketin büyük umutlar bağladığı akıllı telefonlar, etkileyici bir çıkış performansına imza atmışa benziyor. Galaxy S8 ve S8+’ın küresel ölçekte toplam satışının 5 milyon seviyesini aştığı söyleniyor.

Samsung’dan The Investor’a yapılan açıklamada, detaylı bilgi verilmedi. Ancak satışların tüm dünyada oldukça iyi gittiği ve 5 milyon seviyesinin üstüne çıktığı belirtildi. Paylaşılan rakamlar, hem Galaxy S8’i hem de Galaxy S8+’ı kapsıyor.

Samsung mayıs ayı sona ermeden yeni amiral gemisi telefonlarını 120 ülkede daha satışa sunmaya hazırlanıyor. Söz konusu ülkeler arasında Çin de yer alıyor. Bu açılımla küresel satışların biraz daha artması öngörülüyor. Samsung, ikinci çeyrek sona ermeden 20 milyon Galaxy S8 sevkiyatı gerçekleştirmeyi planlıyor. Yıl sonunda ise bu rakamın 50 ila 60 milyon arasında gerçekleşmesi hedefleniyor.

Samsung Galaxy S8 için 50 milyon satış rakamına ulaşmak çok zor olmayabilir

KGI Securities’in saygın analisti Ming-Chi Kuo, Galaxy S8’in 2017’yi 40 ila 45 milyon sevkiyatla tamamlayacağını iddia etmişti. Samsung’un 2016 model amiral gemisi Galaxy S7, geçtiğimiz yılı 52 milyon sevkiyatla tamamlamıştı. Ancak Galaxy S8’in piyasaya çıkmasından birkaç gün sonra Yuanta Securities’den Lee Jae-yoon, S8’in yılı 50.4 milyon satış rakamıyla tamamlayabileceğini belirtmişti. 1 aydan kısa bir süre içinde 5 milyondan fazla Galaxy S8’in satılması, Samsung’un 50 milyon satış rakamına ulaşmasının çok da zor olmayacağını düşündürüyor.

İLGİLİ HABERLER