Teknoloji

Samsung Galaxy S20 telefonlarında Quick Share ile hızlı paylaşım

samsung galaxy s20
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

AirDrop Apple’ın cihazlarında kullanılan ve oldukça kullanışlı araçlardan bir tanesi. Samsung ise bu paylaşım yöntemine kendi versiyonuyla cevap veriyor. Quick Share olarak adlandırılan paylaşım aracı Galaxy S20, S20 Plus ve S20 Ultra ile birlikte kullanıma sunuldu.

Quick Share, her şeyi arkadaşlarınızla anında paylaşmanıza izin veriyor. Çektiğiniz fotoğrafların ve videoların pratik şekilde paylaşılması da bu yöntemin başlıca özellikleri arasında bulunuyor.

AirDrop’a benzer şekilde, Quick Share da yakınınızdaki kişileri gösteriyor, böylelikle onlara dosyaları kolaylıkla gönderebiliyorsunuz. Ancak AirDrop’a göre ilginç bir avantajı, Quick Share’ın aynı anda en fazla beş arkadaşa kadar paylaşım yapmaya izin vermesi oluyor. AirDrop ise belli bir zamanda sadece tek bir kişiyle paylaşıma olanak sağlıyor.

Quick Share arayüzünün ekran görüntüleri geçen ay XDA Developers tarafından yayınlanmıştı. Bunun AirDrop’takine benzer seçeneklere sahip olduğu görülmüştü. Uygun bir Samsung telefonu veya tableti olan herhangi bir kişiye ya da sadece kişi listenizdekilere içerik gönderebilirsiniz.

Ne var ki, şu an için uyumlu olan cihazlar Galaxy S20 serisi telefonlarla sınırlı, en azından başlangıçta durum bu şekilde. Samsung, Quick Share yöntemini çok yakında diğer cihazlara da getireceğini kaydetti.

Samsung daha önce de Samsung TV’ye doğrudan içerik gönderimi gibi cihazdan cihaza paylaşım araçları sunmuştu. O versiyon Direct Share adını taşıyordu. Quick Share biraz daha kesintisiz ve az zahmetli görünüyor.

Bu arada Google’ın da Nearby Sharing, yani Yakın Paylaşım olarak Türkçeleştirebileceğimiz bir özellik üzerinde çalıştığı biliniyor. Bu yöntem de yakında Pixel telefonlarına gelecek.

İLGİLİ HABERLER