Teknoloji

Samsung Galaxy Note 7 için özel bir pil güncellemesi geliyor

samsung galaxy note 7
samsung galaxy note 7
Samsung Galaxy Note 7 dünya çapında geri çağrılıyor

Samsung, geri çağrılan Samsung Galaxy Note 7 cihazlarını iade etmek istemeyen Güney Kore’deki akıllı telefon sahileri için özel bir yama yayınlıyor. Söz konusu yazılım güncellemesi cihazların pilinin sadece yüzde 60’lık kısmının dolmasını sağlıyor, böylelikle muhtemel pil patlamalarının da önüne geçiliyor. AP’nin belirttiğine göre söz konusu güncelleme 20 Eylül tarihinde yayınlanacak. Şirket bu güncellemenin ülke dışında çıkıp çıkmayacağını veya kullanıcıların yükleme zorunluluğunun bulunup bulunmayacağını açıklamadı.

Samsung’un dünya çapındaki 2.5 milyon Galaxy Note 7 telefonunu, pilin aşırı ısınması ve patlaması sorunu nedeniyle geri çağırmasının üzerinden 12 gün geçmişken, Türkiye’deki mobil operatörlerin bu cihazı satmayı bıraktığını, Samsung Türkiye’nin kullanıcılara cihazlarını hemen kullanmayı bırakıp değişim programına katılmaları yönündeki tavsiyesini gördük. Ayrıca Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü de uçaklarda Note 7’nin kapatılmaması, şarj edilmemesi ve uçak altı bagajına verilmesi gerektiği şeklinde bir mesajı Twitter hesabı üzerinden paylaşmıştı.

Samsung’un yeni Note 7’leri 19 Eylülden itibaren Güney Kore’de dağıtmaya başlayacağı söyleniyor. Türkiye’de de telefonların en kısa sürede dağıtılmaya başlanması için çalışmalar yapılıyor. Ekim ayında yenilenen Note 7’lerin Türkiye’de dağıtımına başlanacağı belirtiliyor.

İLGİLİ HABERLER