Manşetler

Samsung Galaxy Note 7’leri dünya çapında geri çağırmaya hazırlanıyor

samsung galaxy note 7

samsung galaxy note 7Samsung yepyeni akıllı telefonu Galaxy Note 7 için kapsamlı ve küresel çapta bir geri çağırma hareketine hazırlanıyor. Güney Koreli Yonhap haber ajansı ve The Korea Herald gazetesi, Samsung’un geri çağırma fikrini değerlendirdiğini haber veriyor.

Samsung Galaxy Note 7’nin pilinin şarj sırasında patladığına dair şikayetlerin ardından Samsung konuyu araştırmaya başlamıştı. Bu araştırmalar sonucunda geri çağırmanın kaçınılmaz bir sonuç olacağı söyleniyor. Samsung’un geri çağırmayı bu hafta sonuna kadar açıklaması bekleniyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR: Samsung Galaxy Note 7 Ön İnceleme

Samsung’un Note 7 sevkiyatlarını, iddiaların araştırılması bitene dek geciktireceğine dair haberler çıkmıştı. Görünüşe göre, şirket endişe duyulması gereken önemli bir soruna rastladı. Bir Samsung sözcüsünün Wall Street Journal’a verdiği bilgilere göre, sevkiyatlar ABD genelinde durduruldu. Ancak aynı durumun dünya çapında olup olmadığı konusunda herhangi bir bilgi verilmedi.

Yonhap, Samsung’un Note 7’yi piyasaya sürmeye başlayan mobil operatörlerle geri çağırma sürecinin nasıl yürütüleceğiyle ilgili görüşmeler yaptığını iddia ediyor. Ayrıca şirketin İngiltere’deki mobil operatörlere de Note 7’nin planlanan piyasaya çıkışını ertelemelerine yönelik bildirimde bulunduğu da belirtiliyor. Adı verilmeyen bir Samsung yetkilisi Yonhap’a, sürdürülen araştırmanın ve alınacak ilgili önlemlerin bu hafta sonu veya en geç gelecek haftanın başında kamuoyuna açıklanacağı şeklinde konuştu. Buna ek olarak pil sorununun şimdiye kadar satılan Note 7 cihazlarının yüzde 0.1’inden daha azını etkilediğini dile getirdi. Ne var ki, şirketin işi şansa bırakmak istemediği açık şekilde görülüyor.

SAMSUNG İŞİ ŞANSA BIRAKMAK İSTEMİYOR

Oldukça olumlu şekilde karşılanan ve birçok çevreden beğeni kazanan Galaxy Note 7’nin geniş kapsamlı olacak şekilde geri çağrılması Samsung’un mobil pazar işlerini, özellikle tam da şirketin en yeni akıllı telefon ürün yelpazesinin en iyi olarak görüldüğü dönemde çok büyük şekilde etkileyecektir. The Verge sitesi de Samsung’a geri çağırma dedikodularını sormuş, ancak ilgili Samsung sözcüsü doğrudan bir onaylamada veya reddetmede bulunmamış. Güney Koreli şirketten gelen açıklamada konuyla ilgili araştırmanın sürdüğü, bulguların mümkün olan en kısa zamanda paylaşılacağı belirtilmiş. Ayrıca Samsung’un müşterilerine en yüksek kaliteli ürünleri sağlama felsefesine tamamen bağlı olduğu da vurgulanmış.

Samsung Galaxy Note 7 Türkiye’de de geçtiğimiz günlerde hem Samsung hem de mobil operatörler tarafından satışa sunuldu. Şirketin Türkiye biriminden konuyla ilgili bir açıklamada bulunulmadı. Ayrıca Türkiye’den de henüz benzer şekilde şikayete rastlanmadı. Yine de, Samsung’un ihtiyatlı davrandığını düşündüğümüzde, geri çağırma hareketi Türkiye’yi de kapsayabilir.

İLGİLİ HABERLER