Teknoloji

Samsung Galaxy Note 7 sevkiyatları kalite testleri nedeniyle durduruldu

türk telekom galaxy note 7

samsung galaxy note 7Samsung Galaxy Note 7 satın almayı düşünenler, bu isteklerini hemen gerçekleştiremeyebilir. Güney Koreli şirket tarafından Reuters’a yapılan açıklamada, en yeni amiral gemisi telefonun sevkiyatlarının “ürün kalitesini doğrulama” amacıyla yapılacak ekstra testler nedeniyle durdurulduğu belirtildi. Samsung, endişelendiği olası problem hakkında bilgi vermedi.

Ancak telefonun bataryasının şarj esnasında patladığına dair çeşitli haberler geçtiğimiz günlerde gündeme gelmişti. Güney Koreli şirket, söz konusu testlerde batarya patlamalarının sebebini tespit etmeye çalışacak. Patlamaların münferit olması ihtimal dahilinde. Ne var ki, Güney Koreli şirket sistemsel açık ihtimalinin üstünde de duruyor.

Samsung’dan yapılan açıklamada sevkiyatlardaki durdurmanın ne kadar süreceği konusunda bilgi verilmedi. Ancak bu sorunun sistemden kaynaklanmış olması durumunda şirketin Galaxy Note 7 ile ilgili hedeflerinin ciddi ölçüde zarar göreceği rahatlıkla söylenebilir. Gelen yoğun talep nedeniyle Galaxy Note 7’yi mağazalarda bulmak zaten oldukça zorken, sevkiyatların durdurulmasıyla birlikte telefonu satın almanın iyiden iyiye zorlaşacağı düşünülüyor. Galaxy Note 7 bulamayan potansiyel müşterilerin başka alternatiflere yönelmesi ihtimali de Samsung’un canını sıkabilir.

Samsung Galaxy Note 7 geçtiğimiz ay tanıtılmıştı

Samsung’un en yeni amiral gemisi telefonu olarak nitelenebilecek Galaxy Note 7, 2 Ağustosta New York’ta düzenlenen bir etkinlikte tanıtılmış ve ardından kısa süre sonra dünyanın pek çok noktasında piyasaya çıkmıştı. Özellikle kavisli ekranıyla dikkat çeken ve seleflerinden ayrılan Note 7, ilk bakışta pek çok kişiden olumlu notlar almayı ve övgü toplamayı başarmıştı.

İLGİLİ HABERLER