Teknoloji

Samsung Galaxy Home ile akıllı hoparlör yarışında yerini alıyor

samsung galaxy homeSamsung akıllı hoparlör pazarına gireceğinin işaretini daha önce vermişti. Şirket beklenen duyuruyu Galaxy Note 9’un yıldızı olduğu Unpacked etkinliğinde yaptı ve Galaxy Home adını taşıyan akıllı hoparlörünü duyurdu. Yüksek ses kalitesi vadeden Samsung Galaxy Home, bu yönünün öne çıkarılmasıyla Amazon Echo ve Google Home serisi cihazlardan çok Apple HomePod ile rekabet edecek gibi görünüyor. Samsung yeni hoparlörünün muhteşem ses ve zarif tasarımın bir birleşimi olduğunu belirtiyor.

Galaxy Home ilk bakışta evde köşedeki sehpanın ya da yemek masasının ortasında duran ilginç tasarımlı bir vazo gibi görünüyor. Kumaşla kaplı hoparlör, üç sağlam metal ayağın üzerinde duruyor. Düz üst kısımda ise şarkı değiştirmeyi ve ses ayarlamayı sağlayan tuşlar bulunuyor.

Samsung Galaxy Home içinde bulunan altı hoparlörü ve derin bas hoparlörüyle surround ses deneyimine yakın bir müzik deneyimi vadediyor. Hoparlörün içinde sesli komutların algılanabilmesi için sekiz adet uzak alan mikrofonu da bulunuyor. Kullanıcılar “Hi, Bixby” komutuyla dijital asistanı aktif hâle getirdikten sonra müzik çalmasını veya başka bir görevi yerine getirmesini isteyebilecek. Samsung Bixby’nin Galaxy Home’da da telefonda yapabildiklerini yapabileceğinin altını çizdi.

Samsung Galaxy Home ile ilgili olarak şimdilik fazla detay paylaşmadı. Şirket akıllı hoparlörü hakkında daha geniş kapsamlı bilgi vermek için kasım ayının başlarında düzenleyeceği geliştirici konferansını işaret etti.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER