Manşetler

Samsung Galaxy Gear’ın eylülde çıkacağına dair yeni dedikodu

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Galaxy Gear olarak adlandırılacağına inanılan Samsung marka akıllı kol saatinin eylül ayında çıkış yapacağı tahmin ediliyor. Bloomberg bu kol saatiyle ilgili olarak “konuyla ilgili iki farklı kişiden” aldığı haberleri aktardı.

samsung-galaxy-gear-160813

IFA 2013’ten hemen önce, 4 Eylül tarihinde Berlin’de düzenlenecek Samsung Unpacked etkinliğinde tanıtılacağı tahmin edilen Galaxy Gear kol saatinin telefon görüşmeleri yapmaya, internette gezinmeye ve e-posta iletilerini almaya yarayacağı söyleniyor.

Samsung’un bu ayın başlarında Galaxy Gear markasını tescil ettirmesi de şirketin Galaxy serisi altında giyilebilir ürünler serisi oluşturacağının önemli bir göstergesi sayılıyor.

Akıllı kol saatleri önümüzdeki dönemde mobil sektörün en önemli gündem maddelerinden biri olacak gibi görünüyor. Samsung dışında Apple da akıllı kol saati planları yapıyor. Şirketin şu anda iWatch olarak anılan ürün için çalışmalar yürüttüğü biliniyor.

Bu arada akıllı kol saati aksesuarlarını çoktan çıkarmış üreticiler de bulunuyor. Sony bu şirketlerden bir tanesi. Geçtiğimiz yıl Smart Watch adlı bir aksesuar çıkaran Japon şirket, geçtiğimiz temmuz ayında tanıttığı Sony Xperia Z Ultra ile birlikte Smart Watch 2 olarak adlandırılan yeni bir kol saati de tanıttı. Bu kol saati sadece Sony’nin Xperia cihazlarıyla değil, diğer Android cihazlarıyla da kullanılabiliyor.

Samsung’un kol saati planlarıyla ilgili daha fazla bilgi sahibi olmak için birkaç hafta daha beklemek gerekiyor.

İlgili >> Bloomberg

İLGİLİ HABERLER