Manşetler

Samsung Galaxy Camera Ön İnceleme

Samsung’un geçtiğimiz ağustos ayında IFA 2012’de tanıttığı Android işletim sistemli dijital fotoğraf makinesi Samsung Galaxy Camera Türkiye’de de piyasaya sunulmaya başlandı. 1699 TL’lik bir fiyat etiketiyle Türkiye piyasasına giren bu akıllı kamera nihayet test merkezimize de teşrif etti. Çok yakında detaylı bir incelemeyi paylaşacağız, ancak öncesinde bu makineyle ilgili ön izlenimlerimizi sıcağı sıcağına, bir video eşliğinde sizlerle paylaşalım istedik.

samsung-galaxy-camera-on-inceleme-00001

Samsung Galaxy Camera’nın kutusunu açtığımızda bizi şaşırtan ilk şey cihazın ne kadar büyük olduğuydu. Karşımızda bir kompakt dijital fotoğraf makinesi var, ancak Samsung Galaxy Camera’nın serisindeki rakiplerine göre kendi lehine ciddi oranda bir büyüklük farkının olduğunu söylemeliyiz. Bu büyüklüğün oluşmasında en büyük etken hiç şüphesiz cihazın arkasını hemen hemen tamamen kaplayan 4.8 inç’lik, 1280 x 720 piksel çözünürlüklü HD dokunmatik ekran. Arkada ekrandan başka herhangi bir düğme yok, Galaxy Camera’nın sadece arka yüzüne baksanız onu bir akıllı telefon zannetmemeniz işten değil.

Video: Samsung Galaxy Camera Ön İnceleme

Samsung Galaxy Camera’nın önünde 16.3 megapiksel sensörlü, 21x optik zumlu, 23 mm lens büyük bir yer kaplıyor. Bu lensin sol üst köşesinde otomatik odak ışık sensörü yer alırken, karşıdan bakıldığında solda kalan kabzası cihazın kullanım sırasında biraz daha rahat tutulmasını sağlıyor. Cihazın üstünde ortaya doğru küçük bir güç butonu yerleştirilmiş, kabza tarafındaki geniş bölümdeyse deklanşör ve onun etrafına yerleştirilmiş yakınlaştırma halkası bulunuyor. Ayrıca üst bölümde solda dikdörtgen şekilli bir kapak dikkati çekiyor. Makinenin sol kenarında bulunan flaş düğmesine bastığınızda bu kapak yukarı fırlıyor ve karşınıza karanlık ortamlarda çekim için yardımcı olan Xenon flaş çıkıyor. Sağ kenarda ise 3.5 mm.’lik kulaklık jakı, bir kapak arkasına gizlenmiş microUSB portu ve bilek kayışı bağlamayı sağlayan bir yuva bulunuyor.

samsung-galaxy-camera-on-inceleme-00012

Samsung Galaxy Camera’nın altında üç ayak gibi aksesuarların bağlanmasını sağlayan bir vida yuvası yer alıyor. Bunun hemen yanında büyükçe bir kapak var. Bu kapağın altında 1650 mAh’lik batarya, 64 GB’ye kadar destekli microSD kart yuvası ve microSIM kart bölmesi gizli. Ayrıca micro HDMI portu da burada yer alıyor. HDMI kablosu bağlayacak olanların bu büyük kapağı açmasını istemeyen Samsung bu kapak üzerinde HDMI portu için küçük bir kapak daha yapmış, bunun da güzel bir ayrıntı olduğunu belirtmeliyiz.

Samsung Galaxy Camera ilk açıldığında bir Android akıllı telefonu gibi karşınıza kurulum ekranı çıkıyor. Ancak ilk etapta sadece dili ve saat dilimini belirlemek makineyi hemen fotoğraf çekimine hazır hâle getirmek için yeterli oluyor. Bunları yaptıktan sonra karşımıza kamera ekranı hemen geldi. Ekranın sol üst köşesinde yer alan ana sayfa ikonuna dokunduğumuzda ise Wi-Fi bağlantısını yapma, Google hesap bilgileri girme, yedekleme ayarı ve Dropbox kurulumu gibi ek adımlarla karşılaştık ve tüm bu adımları düzgün bir şekilde kurguladıktan sonra cihazın ana ekranına ulaştık.

samsung-galaxy-camera-on-inceleme-00006

Samsung Galaxy Camera Android 4.1.1 Jelly Bean ile yüklü geliyor ve bunun üzerine doğal olarak TouchWiz kullanıcı arayüzü çalışıyor. Ana ekranda cihazın bir fotoğraf makinesi olduğunu belli edecek ayrıntılar öne çıkarılmış. Kamera uygulaması hızlı başlangıç çubuğunda yer alıyor. Bu arada Samsung bu telefona Instagram’ı da önceden yüklemiş. Google’ın servislerine ait Android uygulamaları, çeşitli Samsung uygulamaları cihazda yüklü geliyor. Daha fazla uygulamayı da Google Play Store üzerinden indirmeniz mümkün.

Samsung Galaxy Camera’nın kamera uygulaması sadece dokunmatik ekranla yönetilecek şekilde pratik kontroller barındırıyor. Görsel arayüz oldukça güzel, kullanım zevkini artırıyor. Deklanşör tuşuna basıp çekim yapmanın yanı sıra ekran üzerindeki sanal deklanşör tuşuna basıp çekim yapabilirsiniz. Otomatik ayarların yanı sıra manuel ayarlar da sunuluyor. Bu açıdan Samsung Galaxy Camera kendi sınıfındaki diğer kameralar ne sunuyorsa kullanıcıya onu veriyor.

samsung-galaxy-camera-on-inceleme-kamera-00006

Samsung Galaxy Camera’nın 21x optik zumunu ilk etapta oldukça başarılı bulduğumuzu söylemeliyiz. Yüzlerce metre uzaktaki hedefleri bile burnumuzun dibindeymiş gibi yakalamaya izin veren bu yakınlaştırma oranı Samsung Galaxy Camera satın alanların bir hayli hoşuna gidecek gibi görünüyor. Bunun yanı sıra makine yakın çekimlerde de odaklama konusunda tatmin edici gibi görünüyor.

Galeri: Samsung Galaxy Camera
[nggallery id=1138]

Galeri: Samsung Galaxy Camera ile Çekilen İlk Fotoğraflar
[nggallery id=1139]

Samsung Galaxy Camera ile ilgili ilk izlenimlerimizi burada bitirelim. Daha fazlasını ve önümüzdeki birkaç gün yapacağımız testler sonucunda çıkaracağımız notları da detaylı incelemeye saklayalım.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER