Manşetler

Samsung Galaxy A8 ve Galaxy A8+ Ön İnceleme

samsung galaxy a8 plus
Samsung Galaxy A8+

Samsung’un “orta üst” segmentte konumlanan Galaxy A serisinin en yeni üyeleri olan Galaxy A8 ve Galaxy A8+, 2017’nin son günlerinde resmiyet kazanmıştı. Güney Koreli şirketin Galaxy S8 ile hayata geçirdiği tasarım anlayışını yansıtan telefonlar, hâli hazırda Türkiye’de satışa sunulmuş durumda. Samsung Galaxy A8 ve A8+’a sizler için hızlı bir bakış attık.

Galaxy A8 ve Galaxy A8+, dış görünüş itibarıyla neredeyse tamamen aynı. İki telefon arasındaki tek fark ise ekran büyüklüğü. A8’de 5.6 inç, A8+’ta ise 6 inç ekran bulunuyor. Dolayısıyla A8+ için “ikizlerin daha uzun boylu olanı” şeklinde bir tanımlama kullanılabilir. Her iki telefon da 18,5:9 görüntü oranına sahip Super AMOLED Sonsuz Ekran panelini taşıyor. Samsung, Sonsuz Ekran teknolojisini yeni Galaxy A serisi modelleriyle ilk kez amiral gemisi telefonlarının dışına taşımış oluyor.

samsung galaxy a8
Samsung Galaxy A8

Galaxy A8, ele rahatlıkla oturuyor. Parmakların akıllı telefonun uzun ekranında gezinmesi bir sorun teşkil etmiyor. Hatta günümüz standartları çerçevesinde Galaxy A8, ele oturma biçimiyle biraz küçük bir telefon olduğu hissiyatını bile oluşturabiliyor. Galaxy A8+ ise 6 inçlik ekranıyla Galaxy S8 ve S8+’a çok daha yakın bir cihaz profili çiziyor. Daha da büyük ekranın etkisiyle parmağın ekran üzerinde gezinmesi ve tek elle menüde dolaşmak biraz daha zorlu bir işe dönüşüyor.

Galaxy A8 ve A8+’ın kasalarının camla kaplı ön ve arka panellerini alüminyum çerçeve tamamlıyor. Cam ve alüminyumun birleşimi akıllı telefona şık bir hava katıyor. Bu şıklığın yanı sıra akıllı telefonların suya dayanıklılık konusunda IP68 sertifikasına sahip olduğunu da belirtmek gerekiyor. Orkide Grisi, Altın Sarısı ve Gece Siyahı renk seçenekleri de materyal tercihiyle oldukça uyumlu görünüyor. Özellikle Gece Siyahı renginin Galaxy A8+’a bir hayli yakıştığını söyleyebiliriz.

Her iki telefonun da sağ kenarlarında güç butonu ve hoparlör ızgarası yer alıyor. Bu ızgaradan çıkan sesin gücü ve netliği konusunda bir yorumda bulunabilmek için telefonu daha detaylı biçimde incelemek gerekiyor. Sol kenara ise ses kontrol tuşları ve SIM kart tepsisinin bulunduğu yuva yerleştirilmiş. MicroSD kart yuvası ise akıllı telefonun üst kenarında bulunuyor. Alt kenarda ise USB-C girişi ve kulaklık jakı yer alıyor.

Galaxy A8 ve Galaxy A8 kutularından Android 7.1 Nougat işletim sistemiyle çıkıyor. Samsung’dan bu telefonların Oreo güncellemesini almayacağı konusunda henüz bir işaret gelmiş değil. Android 7.1 Nougat’yı ise Güney Koreli şirketin TouchWiz kullanıcı arayüzü tamamlıyor.

Samsung Galaxy A8+

Bu birleşimle ortaya hâli hazırda Android Nougat yüklü bir Samsung kullananların aşina olduğu bir deneyim çıkıyor. Menüler arasındaki geçişler, ayarlar sekmesine ulaşım gibi işlemler herhangi bir sıkıntı yaşamadan gerçekleştiriliyor. Google imzalı Android uygulamaları, ana ekrandaki Google klasöründe Galaxy A8 ve A8+ kullanıcılarını karşılıyor. Microsoft’un Word, Excel, PowerPoint, OneDrive ve LinkedIn uygulamaları da “Microsoft Apps” isimli klasörün içinde ön yüklü olarak sunuluyor.

Samsung Galaxy A8 ve A8+’ın kamera yetenekleri de öne çıkan noktalar arasında yer alıyor. Her iki telefonun önünde de çift kamera yer alıyor. Arkada ise f/.17 diyafram aralığına sahip 16 megapiksel çözünürlüklü bir lens bulunuyor. Özellikle ön kamera yeteneklerine vurgu yapılan telefonların kamera uygulamaları da Galaxy S8, S8+ve Note 8 gibi telefonlardan aşina olduğumuz cinsten. Kameraların performansı hakkında daha somut yorumlar yapabilmek içinse telefonları daha kapsamlı biçimde değerlendirmek gerekiyor.

Samsung Galaxy A8 2 bin 899 TL, A8+ ise 3 bin 299 TL karşılığında satılıyor

Samsung Galaxy A8 2 bin 899 TL, Galaxy A8+ ise 3 bin 299 TL karşılığında satılıyor. Galaxy A serisinin en yeni üyelerinin daha detaylı bir incelemesini yakında sizlerle buluşturmayı umuyoruz.

İLGİLİ HABERLER