Teknoloji

Samsung Galaxy A51 sahipleri için üzücü haber

samsung galaxy a51
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Samsung akıllı telefonlarının büyük kısmı için dört yıl boyunca güvenlik güncellemesi ve üç yıl boyunca Android güncellemesi sözü vermişti. Galaxy A serisi de bu sözün kapsama alanında yer alıyordu. Ancak Samsung Galaxy A51 için aylık güncellemeler konusunda farklı bir senaryoyu tercih etmişe benziyor.

Samsung’un güncellemelerle ilgili bilgi verdiği internet sitesine göre, akıllı telefon bundan böyle yılda sadece iki güncelleme alacak. Telefonun çıkışının üzerinden iki yıldan biraz daha fazla zaman geçmesi ve sözü verilen üç büyük Android güncellemesinden sadece birini alması nedeniyle Samsung’un bu kararı biraz daha dikkat çekiyor.

Galaxy A51’in Samsung’un en çok satan telefonlarından biri olması da işleri biraz daha ilginç hâle getiriyor. Akıllı telefonun 5G versiyonu ise her çeyrekte güvenlik güncellemesi almaya devam edecek.

Bu kararın Samsung Galaxy A51 için Android 12 ve Android 13 dağıtımını etkilememesi umuluyor. Güney Koreli şirketin dört yıllık güvenlik güncellemesi sözünün güncelleme sıklığıyla bağlantılı olmadığı da söz konusu karar sayesinde anlaşılıyor.

İLGİLİ HABERLER