Manşetler

Samsung esnek OLED ekranlı prototip cihazı CES 2013’te sergiliyor

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Esnek ekranlı akıllı telefonlar uzun zamandır hayali kurulan ürünler arasında yer alıyor. Son 1-2 yıldır buna ilişkin çeşitli konseptler görüyoruz, Samsung da bu konuya bir hayli ilgili. Geçmişte çeşitli prototip cihazları gösteren Samsung esnek OLED ekranlı cihazların 2013’te gelmeye başlayacağının işaretlerini vermişti. Bunun öncesinde de CES’te mobil cihazlara özel esnek OLED ekranı göstereceğini de haber etmişti. Beklenen gerçekleştir ve şirket kıvrılmış ekrana sahip olan yeni prototipini sergilemeye başladı. Ayrıca bununla birlikte Samsung esnek ekranlı cihazları için Youm adını da ilk kez resmen kullanmış oldu.

Adı konulmamış prototip cihazın ekranı sağ kenarda kıvrım yapıyor ve üst bölümden kenara doğru akıyormuş gibi bir görüntü oluşturuyor. Samsung ekranda yaratılan bu ek alanın ne için kullanılabileceği konusunda pek fazla alternatif yaratmış gibi görünmese de, gösterilen konsept telefonda kenara sarkan bölümde bildirimler, yatay konumda ayarlanmış şekilde gösteriliyordu. Bu ek alan mesajları okumak, borsa bilgilerine bakmak gibi işler için de kullanılabilecek.

Ekranı inceleyen The Verge sitesinin belirttiğine göre Samsung stand görevlileri prototip cihazın nitelikleri hakkında pek konuşkan değilmiş. Ancak ekranın köşeden köşeye 5 inç’lik büyüklüğe sahip olduğu, 16:9 görüntü oranı ve 720p civarında çözünürlüğün bulunduğunu da belirtmeden geçmemişler. Bu arada prototipin gerçek anlamda bir telefon olmadığı; hücresel şebeke bağlatısı, işletim sistemi, kamera ve bunun gibi bir telefonda bulunan önemli özellikleri taşımadığı kaydedilmiş. Bunun yerine prototip cihaz şu anki hâliyle dokunma destekli bir dijital resim çerçevesi işlevi görüyor gibiymiş.

Samsung’un esnek OLED ekranlı prototip cihazına ait fotoğrafları ve videoyu aşağıdaki ilgili bağlantıda bulabilirsiniz.

İlgili >> The Verge (1), (2)

[Görsel – The Verge]

İLGİLİ HABERLER