Teknoloji

Samsung “en ince HDTV”‘yi CES’te görücüye çıkaracak

Güney Kore’li Samsung, şimdiye kadar yapılmış en ince HDTV prototipini bu hafta başlayacak olan CES’te tanıtmayı planlıyor. Görünen o ki, bu seneki CES’te trend ince HDTV’ler olacak.

Elde şimdilik pek fazla bilgi yok, ancak söylenene göre Samsung’un tanıtacağı HDTV’nin kalınlığı 6.5-7 mm arasındaymış. Ayrıca bu ince TV daha önce sözünü ettiğimiz CES’te tanıtılacak cihazların içerisinde yer almıyor gibi gözüküyor. “En ince HDTV” ile ilgili ayrıntıları görmek için Perşembe’ye kadar sabretmemiz lazım, ya da Samsung’un Vegas’ta Çarşamba günü düzenleyeceği basın toplantısına kadar.

Güncelleme – Samsung Türkiye hafta başında aktardığımız haberle ilgili bir basın bülteni yayınladı.

09 Ocak 2009- İstanbul, Tüketici elektroniğinin lider markası Samsung Electronics, 6.5 mm kalınlığındaki dünyanın en ince LED LCD televizyonunu, Las Vegas Tüketici Elektroniği Fuarı’nda (CES) görücüye çıkardı.

Samsung Electronics, teknoloji dünyasının odağındaki CES 2009 Fuarı’nda duyurduğu HDTV LCD’si ile çok iddialı. Samsung’un 6.5mm’lik bu yeni LED TV’si tüm temel özelliklerinin yanı sıra son derece ince oluşuyla ön plana çıkıyor. Dünyanın en ince LCD’sini tanıtan Samsung Electronics, 7mm’lik bir önceki ince TV rekorunu kırarak, teknolojinin limitlerini zorladığını bir kez daha kanıtladı. 6.5 mm’lik LED TV, Samsung Bordeaux 850 LCD TV serisinden 6 kat daha ince. Ayrıca yeni 6.5mm’lik LCD TV, Kore pazarındaki pek çok ince cep telefonunundan (10mm) çok daha ince.

200Hz ile Hareketli Görüntülerde Yüksek Kalite

Samsung, 2008 IFA Fuarı’nda iş ortaklarına tanıttığı 8.9mm’lik LED TV’den sadece 5 ay sonra yeni ve dünyanın en ince LCD TV’sini geliştirdi. Samsung Electronics, ince LCD TV pazarının gelişmesinde lider bir rol oynayan Samsung’un, inceliğinin yanısıra 200Hz “Auto Motion Plus” teknolojili hareketli sahnelerdeki görüntü kalitesi, akıllı enerji tasarrufu, Wide Color ControlPro özelliği ile görüntüler daha canlı, seyri daha keyifli… LED TV pazarındaki küresel liderlik pozisyonunu sağlamlaştırmak isteyen Samsung, ultra ince ve 200Hz, LED TV serisini genişletmeyi planlıyor.

Ayrıca, hem Seri 7 hem de Seri 6’da tüketicilerin enerjiden ve paradan tasarruf  etmelerine yardımcı olacak düşük enerji tüketimi özelliği yer alıyor. Her iki seri de oldukça katı kuralları olan Energy Star® v3.0 kılavuzuna uyumlu şekilde tasarlandı.

HDTV’lerin yalnızca teknolojik açıdan değil, estetik açıdan da geliştirilmesi gerektiğine dair ihtiyaçları göz önüne alan Samsung, yeni serilerindeki tüm modellerde yeni Touch of ColorTM (ToCTM) tasarımını kullandı. Benzersiz ToCTM çerçevesi şasinin üzerini yarı saydam bir yüzeyle kaplamak için  çift enjeksiyonlu döküm malzemesi kullanılarak üretildi.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER