Manşetler

Samsung Cinema Screen ile sinema salonlarına girecek

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

samsung cinema screenSinema salonları için projektör üretenler yakında teknoloji dünyasının büyük isimlerinden biriyle rekabet içine girecek. Samsung Cinema Screen adını verdiği 4096 x 2160 piksel (4K) çözünürlüklü LED ekranıyla sinema salonlarını fethetmeyi amaçlıyor. Yaklaşık 10.3 metre genişliğindeki ekran HDR içerikleri de destekleyecek.

Cinema Screen, standart sinema projektörlerine kıyasla 10 kat daha parlak görüntü vadediyor. Samsung’dan yapılan açıklamada ekranın sinema salonlarının değişen ihtiyaçlarına uyum sağlayabildiği belirtilirken; ekranın spor etkinliklerinde, konserlerde, oyun yarışmalarında ve kurumsal etkinliklerde de kullanılabileceği belirtildi.

Samsung’un ekranının geleneksel sinema projektörlerine kıyasla oldukça küçük olması dikkat çekiyor. Standart sinema projektörlerinin genişliği 13 ila 20 metre arasında değişiyor. IMAX teknolojisine sahip sinema salonlarında ise perde genişliği 22 metreye kadar çıkıyor.

Samsung Cinema Screen için henüz fiyat ve çıkış tarihi bilgisi verilmedi

Samsung henüz fiyat bilgisi vermediği için ortada fiyat bakımından nasıl bir avantaj bulunacağı bilinmiyor. Yeni ekranın piyasaya ne zaman çıkacağı konusunda da kesin bir bilgi verilmedi.

İLGİLİ HABERLER