Teknoloji

Samsung Bright Night ile Google’ın Night Sight’ına cevap vermeyi planlıyor

samsung akıllı telefon

Samsung Galaxy Note 9’un en son Android Pie sürümünde keşfedilen bir kod, şirketin Bright Night olarak adlandırılan yeni bir gece fotoğraf çekim modu üzerinde çalıştığını gösteriyor. XDA-Developers tarafından verilen bilgiye göre kod, kullanıcıların çok karanlık koşullarda bile parlak fotoğraflar çekebileceklerini işaret ediyor. Google’ın Night Side ve Huawei’nin Gece Modu da aynı işlevi yerine getiriyor.

Samsung’un her yeni amiral gemisi telefonuyla birlikte yeni fotoğrafçılık özellikleri tanıtmasına alışkınız. XDA-Developers şirketin Bright Night’ı da Şubat 2019 sonlarında tanıtılması beklenen Galaxy S10’un önemli yeniliklerinden bir tanesi olarak tanıtabileceğini belirtiyor. Samsung geçtiğimiz ağustos ayında tanıttığı Note 9 ile yeni bir sahne iyileştirme teknolojisi çıkarmıştı. S9‘da ise süper ağır çekim modu önemli kamera yenilikleri arasında yer alıyordu. Her iki teknoloji de çıktıktan sonra daha eski cihazlara da getirildi. Bu da, S10’da beklenen bir özelliğin kanıtının neden Note 9 derlemesinde bulunduğunu açıklıyor.

Koddaki metinler, bu modun Night Shot ile benzer şekilde çalışacağını işaret ediyor. Yani, birden fazla çekim yapılacak ve yazılım yardımıyla bunlar bir araya getirilecek. Pixel 3 modelinde Night Shot’un etkileyici sonuçlar verdiği biliniyor. Aslında Samsung’un amiral gemisi telefonlarında yer alan kameraların diyafram açıklığı büyüktür. Bu da onlara düşük ışıkta bir avantaj getirir. Şirket şimdi yazılımdan da destek alarak çok daha iyi sonuçlara imza atmayı hedefliyor gibi görünüyor.

Galaxy S10, Samsung’un S9’da yer verdiği tamamlayıcı değişikliklerin ardından gerçekleştirdiği kapsamlı ve radikal yenilemelerden bir tanesi olacak gibi görünüyor. Çeşitli haberler telefonun ekran içi parmak izi sensörü, toplam altı kamera, kamera deliği barındıran Infinity O ekran gibi özelliklerle geleceğini işaret ediyordu. Şimdi bunlara bir de kamera özelliği eklenmiş oldu.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER