Teknoloji

Samsung Bixby 200’den fazla ülkede kullanıma sunuldu

samsung bixbySamsung Bixby adını taşıyan dijital asistanını Galaxy S8 ve S8+ modelleriyle kullanıcıların karşısına çıkarmıştı. Ancaki dijital asistanının gerçek anlamda işler hâle gelmesi zaman almıştı. İlk etapta sadece Korece desteği bulunan dijital asistan, sadece Güney Kore’de kullanılabilmişti. Temmuz ayında İngilizce desteğinin gelişiyle birlikte Bixby, ABD’de kullanılmaya başlamıştı.

Galaxy Note 8’i tanıtmak için artık saatleri sayan Samsung, dijital asistanı Bixby’nin dünya genelinde 200’den fazla ülkede kullanıma sunulduğunu açıkladı. Söz konusu 200 ülke arasında Türkiye de bulunuyor. Böylelikle Samsung’un dijital asistanı neredeyse tüm dünyayı kapsar hâle geldi.

Ancak Bixby’yle etkileşime girmek isteyen kullanıcıların önünde hâli hazırda bazı engeller bulunuyor. Dijital asistan şu an için sadece Korece ve Amerikan İngilizcesi desteğine sahip. Samsung dil desteğinin genişletilmesi adına çalışmalarını sürdürüyor.

Samsung Bixby daha yüksek öğrenme gücüne kavuşacak

Bixby’nin açılımı hakkında konuşan Samsung’un başkan yardımıcısı Injong Rhee, açılımın Bixby işlevlerinin genişletilmesi yönünde atılan ilk adım olduğunu belirtti. Rhee, Bixby’nin gelecekte daha akıllı ve kişisel etkileşimlere girmek için daha fazla öğrenme gücüne sahip olacağını da dile getirdi.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER