Teknoloji

Samsung aynalı ekran dağıtımına başladı

samsung aynali ekranSamsung aynalı ve şeffaf ekranları yıllardır test ediyor. Ancak bu testler konsept aşamasının ötesine geçememişti. 55 inç’lik ilk şeffaf ve aynalı OLED ekranlarını geçtiğimiz yıl görücüye çıkarmıştı. Samsung aynalı ekran kurulumuna Güney Kore’nin başkenti Seul’de bulunan bir kuaför salonundan başladı.

samsung aynali ekranSöz konusu ekranlarda müşterilere farklı saç tarzları, renkleri ve bilgiler gösteriliyor. Böylelikle müşterilerin seçim sürecine yardımcı olunması amaçlanıyor. Ekranlar, bilgi akışı olmadığı zamanlarda standart ayna gibi gözüküyor. Samsung söz konusu ekranları kuaför salonları dışında moda, mobilya, iç mimari gibi alanlarda hizmet veren mağaza ve ofislere götürmeyi planlıyor. Aynalı ekranların geniş ölçekli satışına yılın üçüncü çeyreği itibarıyla başlanacak.

samsung aynali ekranGeride kalan yıllarda çeşitli aynalı ekranlar kullanıma sunulmuş olsa da, OLED panellerin daha gelişmiş görüntüleme açıları ve daha iyi kontrast ile bu konsepte önemli katkı sağladığı söylenebilir. Intel’in RealSense 3D kameralarının da devreye girişiyle birlikte bu ekranların sanal birer deneme kabinine veya perakendeciler için interaktif satış araçlarına dönüşebileceği söylenebilir.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER