Teknoloji

Samsung’u gizli belgeleri sızdırmakla suçlayan Apple aynı suçlamayla karşı karşıya

Apple ve Samsung arasındaki hukuk mücadelesi oldukça ilginç olaylara sahne olabiliyor. Mahkemenin Samsung’u Apple’a ait gizli bilgileri sızdırmaktan dolayı cezalandırmasının ardından, şimdi de Güney Koreli şirket Apple’ı kendisine ait gizli bilgileri sızdırmakla suçluyor.

apple-samsung-logo-0812

İki taraf arasındaki sızdırma anlaşmazlığı Samsung’un Apple ve Nokia arasında yapılan bir anlaşmayı kazara sızdırmasıyla başlamıştı. Mahkemenin bu eylemden dolayı suçlu bulduğu Samsung, Apple’ın da benzer bir eylemi gerçekleştirdiği iddiasıyla mahkeme tarafından kendisine verilen cezada indirime gidilmesini istiyor.

Samsung kendisine ait gizli bir anlaşmanın Apple tarafından herkese açık bir duruşma listesinde yayınlandığını ve söz konusu anlaşmanın dört ay boyunca listede kaldığını, aynı zamanda Apple’ın Google ve Samsung arasında yapılan bazı gizli anlaşmaları da yayınladığını belirtti. Apple’ın geçtiğimiz ay gerçekleştirdiği bir incelemenin ardından durumun farkına vardığı ve söz konusu anlaşmaları listeden kaldırdığı iddia edildi. Samsung gizli ticari bilgileri izinsiz olarak yayınladığı için Apple hakkında soruşturma başlatılmasını talep etti.

Apple’ın konuya dair incelemesine dair bilgileri paylaşmayı reddettiği öne sürülürken, Samsung bu bilgilerin paylaşılması için mahkeme aracılığıyla Apple’a baskı yapıyor. Bu bilgiler sağlandığı takdirde Samsung’un mahkeme tarafından kendisine verilen cezayı düşürme ihtimali bulunuyor. İki taraf arasındaki hukuk mücadelesinin boyutları göz önüne alınınca belge sızdırma suçlamalarını büyük bir savaşın küçük bir cephesi olarak tanımlamak yanlış olmayacaktır.

İlgili >> Foss Patents

İLGİLİ HABERLER