Teknoloji

Roland Bridge Cast ile internet yayıncılarına güçlü bir ses aracı sunuyor

roland bridge cast

Roland, elektronik müzik dünyasının temel taşlarından biri olabilir, ancak aynı zamanda ara sıra içerik oluşturuculara hitap eden ürünlerle de ilgileniyor. CES 2023‘te şirket, doğrudan yayıncıları hedefleyen bir ses arayüzü cihazı olan Bridge Cast’i tanıttı. Bridge Cast için de 299 dolarlık bir fiyat belirledi.

GoXLR veya Rode’un Rodcaster Pro II’si gibi rakip ürünlere benzer şekilde, Bridge Cast da farklı ses akışlarını (konuşma, müzik, oyun sesi, tarayıcı sesleri vb.) genellikle yerel miksajınız veya dinleyicilerinizin duyacağı ses kaynaklarına aktarmanıza olanak sağlar.

Beklediğiniz gibi, bir XLR mikrofon girişi ve ikili/alt miksler için seçeneklerin yanı sıra çeşitli ses efektleri var. Mikrofon, AUX, sohbet ve oyun için ayarlanabilir kontrollere sahip dört kanal bulunuyor. İstenmeyen sesleri ayarlara girmeden hızlı bir şekilde kaldırmak için her kanala ait bir sessize alma düğmesi bulunur. İlginç bir dokunuş da, ön görünümü özelleştirebilme yeteneğidir. Böylece kanalınız, yayınınız veya ekibiniz bir logoya sahipse, Twitch veya YouTube yayınınıza bir marka simgesi ekleyebilirsiniz.

Görünüşe göre, mikrofon sesine ve hatta oyun sesinizin ekolayzırına ince ayar yapmak için kullanılabilecek, eşlik eden yazılım aracılığıyla daha derin kontrol imkanı da sağlanacak.

İnternet üzerinden yayın alanı, eskinin ses şirketleri için büyük bir fırsat arenası hâline geldi ve Roland’ın bu da arenaya olan ilgisini ilerlettiğini görmek güzel. Yine de, rakiplerine kıyasla ne durumda olduğu henüz tam olarak söyleyemeyiz. Bununla birlikte, yeni yılda podcast veya oyun yayını gibi içeriklere öncelik vermek, bunları güçlendirmek isteyenler için Roland da dikkate değer bir seçenek sunmuş oluyor.

İLGİLİ HABERLER