Teknoloji

RIM’in açtığı BlackBerry 10 eğitim programına 1600 şirket kayıt yaptırdı

RIM bu ay sonunda gerçekleşecek resmi lansmana yaklaştıkça BlackBerry 10 ile ilgili iyi haberler de gelmeye devam ediyor. Sadece iki gün içinde 15 bin uygulama başvurusu aldığını büyük bir sevinçle açıklamış olan RIM son olarak BlackBerry 10 eğitim programı için 1600’den fazla şirketle anlaştığını duyurdu. Bu şirketler eğitim programı kapsamında BlackBerry 10 platformunun yenilikleri ve değişiklikleriyle ilgili dersler görecek, bu yeni işletim sistemini günlük işlerde kullanmayı öğrenecek.

1600 şirketi eğitim programına dahil etmiş olmak BlackBerry 10’a daha çıkışından önce gösterilen kurum ilgisini ortaya koyuyor. Kanadalı şirket bu eğitim programına hangi şirketlerin kayıt yaptırdığı konusunda herhangi bir detay vermedi, verecek gibi de görünmüyor. Ancak bu liste içinde büyük şirketlerin olduğunu kestirmek çok da güç sayılmaz. iOS ve Android platformlarının iş dünyasında giderek daha fazla ilgi gördüğü ve buna bağlı olarak RIM’in de pazar payının giderek azaldığı bir anda BlackBerry 10 Kanadalı şirketin kurumsal pazarda geri dönüşüne vesile olabilir.

BlackBerry 10 platformunun resmi tanıtımı 30 Ocak tarihinde ABD’nin New York şehrinde gerçekleştirilecek. Bu etkinlikte mobil işletim sisteminin detayları, aynı zamanda onu çalıştıracak iki yeni BlackBerry telefonunun tanıtılması bekleniyor. Bu arada yeni BlackBerry 10 cihazlarının Türkiye’de piyasaya çıkması için de fazla beklemeyeceğiz. Avea geçtiğimiz hafta ilk BlackBerry 10 cihazının şubat sonunda Türkiye’ye geleceğini açıklamıştı.

İlgili >> The Wall Street Journal

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER