Teknoloji

RIM’e göre BlackBerry 10’a olan yazılımcı ilgisi değişmedi, kimse platformu terketmiyor

RIM’in geliştirici ilişkilerinden sorumlu başkan yardımcısı Alec Saunders oldukça eğlenceli bir kişilik. Bu yılın başlarında Amsterdam’da düzenlenen BlackBerry DevCon Europe 2012‘de kendisiyle bizzat tanışma fırsatı bulmuş ve BlackBerry 10 platformuna olan inancına ilk elden tanık olmuştuk. Saunders, yazılımcıların BlackBerry 10 platformuna gösterdikleri ilginin azaldığına yönelik araştırma sonuçlarına fazlasıyla şaşırmış ve bunu yazmış olduğu bir blog yazısında dile getirmiş.

Saunders, araştırma sonucunda çıkan sonuçların kendilerinin gerçek dünyada gördükleriyle uyum taşımadığının altını çizmiş. Blackberry App World altındaki satıcı sayısının geçen yıla göre yüzde 157 oranında artış gösterdiğine dikkat çeken Saunders PlayBook uygulama katalogunun da 1 Ocak 2012 tarihinden beri 15 bin uygulamanın üzerinde bir büyüklüğe ulaştığını kaydetti. Saunders, dünyanın dört bir yanında düzenlenen BlackBerry 10 Jam etkinliklerine de yüksek katılım olduğunun altını çizdi.

Saunders’ın söyledikleriyle araştırmadaki sonuçların birçoğunun uyuşmadığını söylemek gerek. Araştırmada BlackBerry 10’a olan ilginin son üç ayda düşüş gösterdi, işletim sistemi üretim aşamasına yaklaştıkça etkilerin daha da artacağı tahmin ediliyor. Öte yandan Baird’ın BlackBerry platformunu terketmek isteyenlerin çoktan bu hamleyi yaptığı ve geriye kalan BlackBerry yazılımcı kitlesinin daha küçük ancak daha sadık olduğu şeklindeki yorumu da BlackBerry 10’a hayran kalan hevesli yazılımcıların varlığıyla örtüşüyor. Saunders ise kimsenin gemiyi terketmediği konusundaki inancını koruyor.

İlgili >> Inside BlackBerry Developer Blog

[Görsel – CrackBerry]

İLGİLİ HABERLER