Teknoloji

RIM BlackBerry 10’un sanal klavyesindeki tahmin teknolojisini fiziksel klavyeye getirmek için çalışıyor

RIM’in BlackBerry World etkinliğinin açılış oturumunda detaylarını açıkladığı BlackBerry 10 işletim sisteminin dikkat çeken özelliklerinden bir tanesi de dokunmatik ekran klavyesi. Bu klavye kelime tahmin sistemi sayesinde kullanıcıların bir kelime arkasında gelecek kelimeyi daha hızlı şekilde yazmasına olanak sağlıyor. Söz konusu özelliğin bir hayli hoşa gideceğini düşünsek de, gerçek BlackBerry kullanıcılarının fiziksel klavyeyi arayacağını da hesaba katmak gerekiyor.

RIM’in CEO’su Thorsten Heins bu konuda yüreklere su serpecek bir bilgi verdi. BlackBerry 10 cihazları arasında fiziksel klavye barındıranlar da olacak. Heins’ın sahnede yaptığı bu açıklamayı bir RIM sözcüsü de Phone Scoop sitesi aracılığıyla doğruladı. Aslında ilk BlackBerry 10 cihazları tamamen dokunmatik ekranla kontrol edilebilir olacak, ancak fiziksel klavye barındıran cihazlar da sonrasında gelecek.

Fiziksel klavyeli BlackBerry 10 cihazlarını görecek olmak memnuniyet verici, bununla birlikte Heins, RIM’in yazılımsal klavyesine enjekte ettiği kelime tahmin teknolojisini BlackBerry 10’un fiziksel klavyesine entegre etmek için çalıştığını da kaydetti. Bunun nasıl gerçeğe dönüşebileceği konusunda şu an için ortaya çıkmış somut bir ipucu yok. Yazılım tabanlı klavyede tahmini yapılan kelime başladığı harfin hemen üstünde gösteriliyor ve kullanıcı parmağını o harf üzerinde yukarı doğru sürükleyerek kelimenin yazımını gerçekleştiriyor. Fiziksel klavyede bunu gerçekleştirmek gerçekten de biraz çaba istiyor, ancak imkansız olmadığı da bir gerçek.

İlgili – PhoneScoop

İLGİLİ HABERLER