Teknoloji

RIM BlackBerry 10’un lisanslanması fikrine açık, PlayBook’un sevkiyatı milyonu geçti

RIM’in CEO’su Thorsten Heins dördüncü mali çeyrek yıl rakamlarının detaylarını açıkladığı telekonferans oturumunda BlackBerry 10 ile ilgili bazı görüşlerini de paylaştı. Heins, BlackBerry 10’a doğru ilerlerken mümkün olan iş ortaklıklarını genişletmek için yolların aranacağını belirtti. Bu açıklama RIM’in işletim sistemini diğer şirketlere lisanslamayı düşündüğü anlamına gelebilir.

Söz konusu iş ortaklıklarında donanımın kendileri tarafından üretilmeye devam edilebileceğ veya sadece ortaklığın belirli bir bölümünde rol oynayabileceklerini kaydetti. Heins zamanı geldiğinde bununla ilgili haberlerin aktarılacağının sözünü de verdi. Görünüşe göre, RIM’in yeni CEO’su ocak ayında göreve geldiğindeki çizgide duruyor. BlackBerry 10’un lisanslanmasıyla ilgili araştırmalar ve çalışmalar devam ediyor, bununla birlikte şirketin öncelikli hedefi ilk BlackBerry 10 cihazlarını çıkarmak gibi görünüyor.

BlackBerry 10 ile ilgili çalışmalar devam ederken, RIM için BlackBerry 10’a geçişin yolunda önemli bir adım oluşturan PlayBook ile ilgili bazı rakamlar da açıklandı. BlackBerry 10 gibi QNX tabanlı bir işletim sistemi olan BlackBerry PlayBook OS 2.0’ın çalıştığı bu tabletin bir milyonun üzerinde bir satış rakamına ulaştığı belirtilirken sadece geçen çeyrekte 500 bin tabletin sevkiyatının yapıldığı da kaydedildi. Bu arada Heins geçtiğimiz şubat ayında gelen PlayBook OS 2.0 güncellemesinin 30 gün içinde PlayBook kullanıcılarının yüzde 70’i tarafından gerçekleştirildiğini de kaydetti. Heins, bu güncellemenin BlackBerry 10 kullanıcılarının yılın ilerleyen aylarında nelerle karşılaşacakları hususunda önemli bir örnek teşkil ettiğini de kaydetti.

İlgili – The Verge (1)
İlgili – The Verge (2)

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER