Teknoloji

RIM BlackBerry 10’un kamera sisteminde Scalado teknolojisini kullandığını doğruladı

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

RIM, BlackBerry 10‘un kamera sisteminde kullanmak amacıyla Scalado’nun görüntüleme teknolojisini lisansladığını doğruladı. RIM bu hafta başında BlackBerry 10’un detaylarını açıkladığında kamera uygulamasında yer alan istenmeyen arkaplan nesnelerini yok etme, en iyi fotoğrafı elde etmek amacıyla fotoğraftaki yüzlerde hafif oynamalar yapma gibi özellikler dikkat çekmişti. Yakından takip edenler bu özelliklerin daha önce Scalado tarafından tanıtılanlara benzediğini iddia etmişti.

Scalado her türlü görüntüleme teknolojisi için geliştirme çalışmaları yapıyor. Bunların arasında Remove ve Rewind adı verilen özellikler de bulunuyordu. Remove bir fotoğrafın arka planında yer alan ve gözü rahatsız eden bir insan veya bir eşyayı kaybetme imkanı sunuyor. Rewind ise kullanıcıların bir dizi çekim yapmasını ve daha sonra bu çekimlerin en iyi bileşenlerini ayıklayıp sonuçta ortaya en iyi görüntüyü çıkarmasını amaçlıyor. Öte yandan şirket son olarak Android için bir albüm uygulaması çıkarmıştı.

RIM’in BlackBerry 10 kamera uygulamasında kullanılan tüm özellikler tamamen Scalado’ya özel değil, ancak perde arkasında çeşitli benzerliklerin olduğu dikkatlerden kaçmıyordu. RIM’in kıdemli PR yöneticisi Patti McKague de RIM’in Scalado’nun görüntüleme teknolojisini lisansladığını, ancak bu teknolojiyi kendine göre uygulamak için çalıştığını dile getirdi.

İlgili – Techcrunch

İLGİLİ HABERLER