Teknoloji

RIM BlackBerry 10’un gecikmesiyle ilgili olarak öne sürülen diğer iddiaları yalanladı

RIM’in BlackBerry 10 cihazlarının gecikeceğinin arkasında yatan nedenle ilgili yalan söylediğine dair çeşitli haberlerin çıkmasının ardından şirket kendisini savunan bir açıklama yaptı, dedikoduları asılsız ve cahilce olarak nitelendirdi. RIM, gecikme konusunda önceden öne sürdüğü nedeni tekrarladı ve çift çekirdekli 4G LTE yongasının 2012’nin ortalarına kadar çıkmayacak olması nedeniyle BlackBerry 10’un biraz daha bekleneceğini belirtti.

RIM’in açıklamasında şirketin BlackBerry 10 cihazlarını LTE tabanlı ve çift çekirdekli yongaset mimarisiyle çıkarmak gibi stratejik bir karar verdiği belirtiliyor. “Daha önceki mâli telekonferansta açıklandığı gibi, bu kararın mühendisliğe olan geniş çaptaki etkisi ve belirli diğer bazı faktörler nedeniyle BlackBerry 10 cihazlarına yönelik belirlenen zaman da etkilenmiştir. Başka neden öne süren anonim iddialar asılsız ve cahilcedir.” şeklinde çıkan dedikodulara tepki gösterildi. RIM, BlackBerry 10 cihazlarını herşey hazır olduğuna ikna olana kadar çıkarmayacağını ve sözü edilen yeni yongaset mimarisinin yüksek kalitede bir kullanıcı deneyimi sunmak için gerekli olduğunu belirtti.

Daha önce çıkan haberlerde gelecek nesil platformun gecikeceğine neden olarak BlackBerry 10 ile ilgili işlerin bitmediği gösterilmişti, ancak bu gerçeğin çift çekirdekli işlemci bahanesiyle örtülmeye çalışıldığı iddia edilmişti.

İlgili – TechCrunch

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER